Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Megsemmisítő csapást mértek egy Kijev melletti Patriot-rendszerre az oroszok – videó

Hirdetés

Hatalmas robbanás rázta meg keddre virradó éjszaka az ukrán fővárost. A jelentések szerint a megsemmisítő erejű csapás egy amerikai gyártműnyú Patriot légvédelmi rendszert ért, amit a kijevi térfigyelőkamerák alapján mértek be.

Hétfőről keddre virradó éjjel hatalmas robbanás rázta meg Kijevet. Az ukrán főváros mellett egy Patriot légvédelmi rendszert ért találat, megsemmisítve az állomást és annak lőszerkészletét is. Az esetről több felvétel is elterjedt, melyeken főként a becsapódás előtti percek láthatóak:

A támadásban a hírek szerint a cirkálórakéták mellett kamikaze-drónokat is bevetettek, az elárítás pedig nem tudta mindet kivédeni. Mivel a főváros légvédelme és az újonnan érkezett amerikai elhárító állomások szigorúan őrzött titoknak számítanak, és folyamatos áthelyezéssel gátolják meg a geolokációjukat többekben felmerült a kérdés, hogy honnan szereztek ennyire pontos információkat az oroszok. A válasz meglepően egyszerű.

Hirdetés

A háború kitörése óta ugyanis folyamatos 24 órás élőközvetítések követhetőek az ukrán fővárosról YouTubon. Ezek célja eleinte az volt, hogy bemutassák a Kijev felé nyomuló orosz erőket, majd azok meglehetősen sietős visszavonulását. Most azonban éppen Moszkva használta ki a közvetítést. Az alábbi összevetésen jól látható, hogy az első elhárítórakéta sorozatot követően a térfigyelőkamerák képei alapján mérték be, hogy hol helyezkednek el a Patriot-állomások:

Az ukrán főváros térfigyelő kameráinak élő közvetítése egyébként továbbra is elérhető YouTubon. Forrás: Telegram

Hirdetés

Az újonnan kapott légvédelmi rendszerre mért csapás azért is fenyegető Ukrajna számára, mert a hírek szerint a hadsereg kezd kifogyni a légvédelmi rakétákból. Az orosz gyártmányú készletek jelentősen megcsappantak, a nyugati felszerelés pedig akadozva érkezik. Amint arra egy Telegram-hozzászóló rávilágított egy Patriotban használatos PAC-3 MSE rakéta ára 5,275,000 dollár, és az állomás megsemmisítése előtt harmincat lőttek ki az orosz drónok és lövedékek elhárítására. Egy oroszok által használt Shahed drón nagyjából 20 ezer dollárba kerül. A következtetéseket mindenki maga levonhatja.

Forrás, fotó: Telegram – Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés