Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt van Putyin rémisztő üzenete a Nyugatnak, az orosz elnök készül valamire

Hirdetés

Élesen kritizálta a Nyugatot, dicsérte Kínát és a katonáit az orosz elnök a Győzelem napjára rendezett katonai felvonuláson. Úgy fogalmazott, a nyugati elit tagjai „továbbra is kizárólagosságukat hangsúlyozzák”, „véres konfliktusokat és puccsokat provokálnak ki, gyűlöletet, ruszofóbiát, agresszív nacionalizmust szítanak”. Az orosz elnök beszéde nem sok jót ígér: azt üzeni, valamilyen ellenlépést tervez.

A második világháború lezárásának 78. évfordulóján is megrendezték a moszkvai Vörös téren a nácizmus feletti szovjet győzelmet ünneplő Győzelem napi felvonulást, melyen a hagyományokhoz híven – bár a megszokottnál valamelyest rövidebben – beszédet mondott Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

A nyugati elitet keményen támadta: azt mondta, ők „továbbra is kizárólagosságukat hangsúlyozzák”, „véres konfliktusokat és puccsokat provokálnak ki, gyűlöletet, ruszofóbiát, agresszív nacionalizmust szítanak”, emellett „megsemmisítik a családi, hagyományos értékeket, amelyek az embert emberré teszik”.

Hirdetés

Putyin üzent a baltiaknak is: „látjuk, ahogy egy sor országban kegyetlenül és hidegvérrel rombolják le a szovjet katonák emlékműveit, lebontják a nagy hadvezérek emlékműveit, és a nácik és segítőik valóságos kultuszát alakítják ki”. Putyin úgy látja, a Nyugat „célja – és ebben nincs semmi újdonság – az, hogy

ELÉRJE ORSZÁGUNK FELBOMLÁSÁT ÉS MEGSEMMISÜLÉSÉT, ÁTHÚZZA A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ EREDMÉNYÉT, VÉGLEG TÖNKRETEGYE A GLOBÁLIS BIZTONSÁG ÉS NEMZETKÖZI JOG RENDSZERÉT,ÉS MEGFOJTSA A FEJLŐDÉS ÖSSZES SZUVERÉN KÖZPONTJÁT”.

Az elnök szerint „ebben áll azon katasztrófa oka, amelyet ma az ukrán nép átél”.

Hirdetés

Vagyis az orosz elnök arra utalt, hogy valamilyen lépést tervez.

Forrás: Origo

Hirdetés
Hirdetés