Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az amerikai Bradley kamerája is rögzítette, ahogy szétverik az oroszok az ukrán ellentámadást

Hirdetés

Szombaton jelent meg egy videó az ukrán médiában, amely egy olyan csatát mutat, amelyben egy előrenyomuló ukrán páncélos konvoj, német gyártmányú Leopard 2A6 harckocsikkal és az Egyesült Államok által szállított Bradley gyalogsági harcjárművekkel aknamezőre kerültek, majd az orosz erők megsemmisítették őket.

A felvételt, amely először az ukrán médiában jelent meg, a jelek szerint az oroszországi Zaporozsjei régióban rögzítette az összecsapásban részt vevő egyik Bradley kamerája Mala Tokmacska falu közelében.

A videón látható, amint az amerikaiak által szállított gyalogsági harcjármű többször tüzel a közeli erdő irányába.

Hirdetés

A képen látható további két páncélozott jármű elhagyottnak tűnik, miközben egy másik Bradley felrobban, amint elhalad mellette, miután láthatóan aknára futott.

A videó hátralévő részében a túlélő ukrán katonák próbálkozásai láthatók, amint orosz tűz alatt evakuálni kezdenek, miközben füstfüggönyt próbálnak létrehozni a visszavonulásuk fedezésére.

Hirdetés

Ugyanerről a csatáról készült drónfelvételeket korábban az orosz védelmi minisztérium és orosz katonai blogjai is közzétették. A videók több ukrán Leopard 2A6 harckocsit és Bradley járművet rögzítettek, amelyeket megsemmisítettek vagy hátrahagytak.

A felvételeket az első szilárd bizonyítéknak tekintik arra, hogy a páncélosokat, amelyeket a Nyugat biztosított Kijevnek az ellentámadáshoz, az orosz hadsereg megsemmisítette.

A The New York Times szerint, amely ellenőrizte az orosz videók hitelességét, Ukrajna legalább három Leopard 2 harckocsit és nyolc Bradley harcjárművet veszített el ebben a csatában.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés