Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Brutális migránstámadások sokkolják Európát, a kötelező kvótát mégis áterőltették Brüsszelen

Hirdetés

Miközben az új brüsszeli döntés értelmében 22 ezer eurós bírságot fizet migránsonként az a tagállam, amely nem akar bevándorlókat befogadni a kötelező kvóta értelmében, a legújabb franciaországi késeléses támadás élesen rámutat: az Európában oltalmazotti státuszban, de lényegében a semmiben lebegő migránsok a szabályozatlan uniós bevándorláspolitika miatt lehetetlen, tervezhetetlen helyzetben találják magukat. A frusztráció pedig a labilisabb embereknél végül erőszakhoz vezethet, úgy, mint a franciaországi tragikus késeléshez. A döntés következményei beláthatatlanok.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, csütörtök este Brüsszelben megszavazták az új migrációs kvótát, amelyről természetesen váltig állítják, hogy az nem kötelező a tagországokra nézve. Ennek ellenére a tervezetben az szerepel, hogy az a tagállam, amely nem hajlandó migránsokat befogadni, büntetésben részesül: minden visszautasított migráns után 22 ezer eurós bírságot kell fizetni. Nem elhanyagolható körülmény, hogy a tervezetet csak fél órával korábban osztották ki a tanácsülésen, a „migrációpárti kormányok” pedig nyomást gyakoroltak a többi tagországra, hogy a javaslatot elfogadják.

Az üggyel kapcsolatban a sajtónak nyilatkozó Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt: az elfogadott dokumentum előrevetíti, hogy egy uniós elosztási mechanizmus révén lényegében maguk az illegális migránsok vagy az őket Európába szállító embercsempészek fogják eldönteni azt, hogy Európában kik laknak majd. Kiemelte: a javaslatot nemcsak Magyarország, de Lengyelország is ellenezte. Megjegyezte: Magyarországot az EU egyszerűen nem tartja frontországnak, ezért a határvédelmi költségek kötelező finanszírozásában jelentős aránytalanságok vannak.

Hirdetés

Magyarország majdnem egyharmadát kell, hogy biztosítsa az összes európai uniós határeljárási kapacitásnak. Ez amiatt alakult így ki, mert a magyar hatóságok pontosan nyilvántartják, hogy hány illegális migránst térítenek vissza

– fejtette ki Rétvári Bence, aki felhívta arra is a figyelmet: a javaslat számtalan veszélyes könnyítést és enyhítést tartalmaz, amely ösztönzőleg hat a migrációra.

A tragikus franciaországi késelés a szabályozatlan migráció orvosi lova

Hirdetés

A döntésnek tragikus aktualitást ad az a hír, amely szerint egy késes támadó hat embert, köztük négy kisgyermeket sebesített meg csütörtök reggel a franciaországi Annecyben. A Migrációkutató Intézet legújabb elemzése ugyanis rámutat, hogy a 31 éves Abdalmasih H. esete a szabályozatlan európai migrációs politika orvosi lova.

Mint az Intézet felidézi, Abdalmasih H. 2013 novemberében érkezett Svédországba, ahol a szíriai keresztények körében népszerű, akkor még ötvenezer fős Trollhättan városban telepedett le. Mivel csak 2015-ben Svédországban 163 ezer menedékkérelmet adtak be, a svéd parlament végül 2016 júniusában úgy döntött, felfüggesztik az állandó tartózkodási engedélyek kibocsátását; helyette három évre szóló, ideiglenes oltalmazotti státust ítéltek meg a menedékkérőknek, és ez tette bizonytalanná az elkövető helyzetét is. Abdalmasih H. 2017-től próbálkozott folyamatosan a svéd állampolgárság megszerzésével; talán ennek is köze volt, hogy 2018-ban elvett egy már svéd állampolgársággal rendelkező szíriai nőt, akitől egy kislányuk született. Mivel állandó munkahelye nem volt, a rákövetkező években két alkalommal utasították vissza állampolgársági kérelmét. Felesége szerint Abdalmasih H.-t frusztrálta az állandó bizonytalanság, ezért más európai országokban, valamint Malajziában és Izraelben akart próbálkozni.

Az elemzés kitér arra: mivel felesége nem volt hajlandó vele menni, az elkövető 2022 végén egyedül költözött Franciaországba, amit legálisan megtehetett, hiszen a svéd oltalmazotti státus útlevelet nem ad ugyan, de a schengeni övezeten belül szabad mozgást biztosít. November 28-án Franciaországban is menedékkérelmet adott be, amit azonban 2023. április 26-án elutasítottak, miután Svédországban már volt tartózkodási engedélye.

Hirdetés

Erről az értesítést június 4-én, négy nappal az ámokfutása előtt kapta meg elektronikusan

– áll az elemzésben. A Migrációkutató Intézet kitér arra:

csak 2022-ben 881 ezer menedékkérelmet adtak be különböző európai országokban, amelyek közül 384 ezret bíráltak el pozitívan. A maradásra jogosultak többsége (országtól függően) már nem menekültstátuszt, hanem két–három évre szóló ideiglenes oltalmazotti státust kap, így ezzel a papírral gyakorlatilag egy bizonytalan időszakba lép, hosszú távú tervezésre képtelenné válik. Ennyi ember szociális gondozására, pláne pszichológiai vizsgálatára nincs kapacitás, így a migránsok jellemzően egyedül küzdenek meg problémáikkal, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.

Hirdetés

Mint kiemelik, az így a semmiben lebegő bevándorlóknak még a kitoloncolásuk is lehetetlen, ha hazájuk veszélyes országnak minősül.

Emmanuel Macron a késelés helyszínre látogatott, meghosszabbították az elkövető őrizetbe vételét

A francia jobboldal szerint a támadás komoly biztonsági és bevándorlási problémákra világít rá. A Nemzeti Tömörülés párt elnöke, Jordan Bardella a történtek után keményen bírálta a kormány migrációs politikáját. Emmanuel Macron francia államfő és felesége pénteken látogatást tett a kelet-franciaországi Grenoble kórházában, ahol az előző nap a közeli Annecyban elkövetett késes támadásban megsebesült kisgyermekeket ápolják. Eközben az ügyészség meghosszabbította az elkövető őrizetbe vételét – jelentette be a Twitteren Line Bonnet-Mathis ügyész.

Hirdetés

A 31 éves, szíriai Abdalmasih H. őrizetbe vétele óta nem adott magyarázatot a tettére, rendőrségi források szerint csütörtökön nem volt együttműködő, „nyughatatlanul viselkedett”, többször földre vetette magát. A pénteken elvégzett pszichiátriai vizsgálat ugyanakkor megállapította, hogy állapota összeegyeztethető a rendőri őrizettel, így a kihallgatása folytatódik.

Mindennapos lett a migránserőszak Nyugat-Európában

Európában egyre többször fordul elő, hogy a bevándorlók kiskorúakat próbálnak lefejezni vagy megerőszakolni, a felnőtteket pedig kirabolják és megverik. Emlékezetes, hogy 2022-ben, Olaszország nemzeti ünnepén egy kisvárosban 2500 migráns randalírozott, akik a közösségi médiában azt a célt tűzték ki, hogy meghódítják Európát. Az óriásira duzzadt migránsbanda autókat rongált meg, nőket zaklattak, és rátámadtak a rendőrökre is, ráadásul több embert kiraboltak. Az olasz rendőrség szerint a migránsok azt skandálták, hogy

a fehér nőknek semmi keresnivalójuk itt.

Olaszország mellett Németországban is folyamatosan megtámadják a védtelen kiskorúakat a migránsok. Egy afgán illegális bevándorló – akit nemrég egy 11 éves kislány megerőszakolásáért ítéltek el – nem fog egyetlen napot sem börtönben tölteni, mivel csak felfüggesztett börtönbüntetésre és próbaidőre ítélték. A migráns 2022. január 18-án egy parkba csalta a lányt, ahol megerőszakolta. A városi kerületi bíróság egy mindössze egynapos tárgyaláson bűnösnek találta. Mivel nem volt semmilyen dokumentum, amely igazolta volna a korát, szakértői jelentést rendeltek, amely 16 évesnek becsülte a férfit, így kiskorúként ítélték el, ezért kaphatott ilyen enyhe büntetést.

A rendőrségi statisztikák szerint egyébként az olaszországi nemierőszak-esetek közel felét külföldiek követik el.

Próbáltunk fellépni ellenük, a barátnőm ütötte és pofozta őket, de ők csak nevettek és tovább zaklattak minket, 15-en fogdostak

– mondta az egyik áldozat, egy másik pedig azt nyilatkozta a támadás után, hogy “sírtunk és segítségért kiabáltunk, de senki sem segített rajtunk”.

De Németországban sem jobb a helyzet: februárban egy szír férfi a sínekre lökött egy fiatal lányt, Svédországban pedig egy migráns kegyetlenül megkínzott egy állapotos nőt. A statisztikák azt mutatják, hogy a Németországban bejelentett csoportos nemi erőszakok feléért külföldiek, túlnyomórészt szírek és afgánok voltak felelősek. Fontos megjegyezni, hogy a megmaradt elkövetők migrációs háttere nem ismert, mivel ezeket az információkat nem gyűjtötték össze és nem tették közzé.

Az Európai Unión kívül is sok bajt okoznak a migránsok

A migránsokkal az Európai Unión kívül is bőven akad probléma: Nagy-Britanniában fényes nappal a buszon akarta levágni egy 17 éves fiú fejét Hamid Akhonzada, egy 26 éves afgán migráns. A 17 éves fiúnak sikerült megvédenie magát, amikor Akhonzada rátámadt, de támadója többször megvágta a verekedés során. A fiú nyakát több öltéssel kellett összevarrni. Az afgán elmenekült, amint a busz megállt, a rendőrség azonban a támadás után hat nappal letartóztatta. A férfi az Angliában töltött ideje alatt 23 bűncselekményt követett el, többek között súlyos testi sértést és szexuális erőszakot; ezekben az ügyekben már többször elítélték a visszaeső bűnözőt. Most ismét elítélték; a férfi négy év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Sajnos, a migránsok által elkövetett brutális, kegyetlen erőszakról szóló beszámolók sora igen hosszú és valószínűleg egyre több lesz belőlük – köszönhetően a brüsszeli döntésnek. Ami már csak azért is megdöbbentő, hiszen azt az egész kontinensre jellemző, lesújtó bűnügyi statisztikai adatok tudatában, és annak ellenére szavazták meg. A nyugati államok, élükön Németországgal 2015-ben azért küldtek meghívást a közel-keleti, afrikai migránsoknak, hogy “színesebbé” tegyék Európát. A sorosista hálózatok és szövetségeseik, az álkonzervatív, valamint baloldali, progresszív kormányok ezzel is az európai nemzetek identitását vették célkeresztbe. Magyarország nemzeti kormánya ellen mindent bevetnek, a hazai ellenzéket is felsorakoztatva bele akarnak minket préselni a háborús konfliktusba, jogellenesen visszatartják a számunkra járó uniós forrásokat, illetve migránsokat akarnak telepíteni hazánkba.

Forrás: PestiSrácok.hu

Hirdetés