Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Prigozsin, a Wagner vezére gratulált a zaporozsjei harctéren bevetett orosz alakulatoknak

Hirdetés

Ahogy érkeznek a harctéri képek a zaporozsjei harctéren hagyott kilőtt ukrán harcjárművekről, kezd világossá válni, hogy mekkora veszteségeket is szenvednek éppen. A kilőtt Leopárd 2 lassan már nem kuriózum, hanem a táj természetes része. (Az 1. és a 2. kép ugyanott készült, a 2-on azok vannak bekeretezve, amik az elsőn nem látszanak). És most az ukrán források is elismerik a veszteségeket, és nem értik, ez hogy is történhetett (7. kép). Prigozsin, a Wagner vezére most gratulált az itt bevetett orosz alakulatoknak, pedig eddig kritikus volt a hadsereggel.

És ezért az árért cserébe az ukránok még a legelső orosz védelmi vonalat sem tudták nagyon áttörni. Ahol meg megtörtént, ott vissza is szorították őket. Aknamezőkkel, motivált orosz védőkkel, a drónok által hatékonyan vezetett orosz tüzérségi tűzzel kell szembenézniük… a képeken látható az eredmény. És mivel az ukrán légvédelem ernyője a jelek szerint nem ér be az orosz vonalak mögé, az orosz helikopterek is kedvükre dolgozhatnak.

Bárki bármit mond, ez már az ellentámadás. A harcok hevessége és a bevetett ukrán eszközök minősége is ezt támasztja alá. És eddig az oroszok vannak elsöprő fölényben. Még nem kell győzelmet kiáltani, mert maradtak ukrán tartalékok bőven, de ez egy biztató kezdés volt.
És egyébként fura, hogy Rácz András szakértő (akinek tényleg megvan az esze hozzá, hogy felfogja, mi is történik itt) még mindig csak a gátrobbanásról értekezik, viszont az ukrán ellentámadás valahogy nem haladja meg az ingerküszöbét. Szerinte erről egyébként is felesleges beszélni, mert az ukránoknál „stratégiai csend” van. Biztos a harcjárművekben szénné égett halottak stratégiai csendjére gondol, azok már tényleg nem beszélnek. Nem is értjük, mitől ment el így a lelkesedése.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Forrás: Gerilla

Hirdetés

Hirdetés