Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Breiviken is túl akart szárnyalni: tömeggyilkosságot tervezett egy norvégiai férfi Budapesten

Hirdetés

Egy Budapesten élő norvég férfi arra készült, hogy a 12 évvel ezelőtt Norvégiában történt, Anders Behring Breivik által véghez vitt tömegmészárlás mintájára még nagyobb mészárlást rendezzen a fővárosunkban. A férfi annyira fanatikusa lehet Breiviknek, hogy még küllemében is hasonlít rá. A szörnyű terve azonban meghiúsult, hála a magyar hatóságoknak.

2011 júliusban Anders Behring Breivik előbb egy autóba rejtett pokolgépet robbantott fel Oslóban, ami nyolc ember halálát okozta, majd két órával később rendőregyenruhában áthajózott Utoya szigetére, ahol az akkor kormányon lévő Munkáspárt ifjúsági táborában 69 tizenéves fiatalt lőtt agyon. Egy Budapesten élő norvég férfi pedig ezt a szörnyű tettet akarta überelni a magyar fővárosban. A tervéről videókat tett közzé, erre lett figyelmes a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája és a Terrorelhárítási Központ. A hatóságok azonnal megkezdték a felvételek elemzését, az azokon szereplő férfi beazonosítását, illetve az általa tervezett cselekménnyel kapcsolatos valamennyi információ beszerzését.

A 45 éves norvég állampolgár által közzétett videók arról szóltak, hogy a 2011-es – Anders Behring Breivik által végrehajtott –  77 halálos áldozattal járó cselekményt akarja túlszárnyalni

Hirdetés

– írja a police.hu.

Forrás: Top World News, PS

Hirdetés
Hirdetés