Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Greta Thunberg befejezte, visszavonul – mutatjuk miért…

Hirdetés

Öt évvel ezelőtt kezdte el utcai sztrájkját a mára világhírű vált svéd aktivista, Greta Thunberg. A 20 éves lány egészen pontosan 251 héttel ezelőtt vágott bele a tüntetéssorozatába, ám az évekig tartó vállalását ma, azaz június 9-én kénytelen volt befejezni, -írja a Blikk.

A svéd lány 2018-ban kezdte el a diáktársait biztatni arra, hogy péntekenként az iskola helyett tüntetni menjenek, felhívva a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire. Azóta a globális klímamozgalom emblematikus alakja lett Greta Thumberg, a mozgalom elindítása óta több mint 180 országban diákok milliói vettek részt a Fridays for Future sztrájkokban, a többi között a fosszilis tüzelőanyag-ipar megújuló energiára való átállását követelve a világ politikusaitól.

A svéd aktivista pénteki Twitter-bejegyzésében egy búcsúüzenetet írt, mint fogalmazott: nem gondolta volna, hogy bármi eredménye lesz, azonban hamar globális mozgalommá alakult a kezdeményezése, ami napról napra csak nőtt.

Hirdetés

A mai napon új szakasz kezdődik Thunberg életében, hiszen érettségizni fog, ezért nem tud majd többet iskolai sztrájkot tartani. A most 20 éves tanuló mindazonáltal aláhúzta: ez nem azt jelenti, hogy véget érnének a klímamegmozdulások.

Blikk nyomán

Hirdetés
Hirdetés