Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Minden eddiginél súlyosabb csapásra készülnek az oroszok

Hirdetés

Az orosz Kül- és Védelempolitikai Tanács tagjai július 13-án nyilatkozatot adtak ki, amelyben ellenzik az Oroszország által végrehajtott megelőző nukleáris csapást. A nyilatkozat szerint – amely az aláírók véleményét és nem a tanács álláspontját tükrözi – Oroszországban egyre inkább terjed az ukrajnai katonai kudarcok esetén végrehajtandó megelőző atomcsapás gondolata.

A felhívás szerzői úgy vélik, hogy az ilyen „elméleti felvetések” elfogadhatatlanok, mert olyan hangulatot alakítanak ki az orosz társadalomban, amelyek „katasztrofális döntésekre” késztethetnek.

Abban reménykedni, hogy egy korlátozott nukleáris konfliktus kezelhető és megakadályozható, hogy globális atomháborúvá eszkalálódjon, a felelőtlenség csúcsa.

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy emberek tíz-, sőt talán százmillióinak pusztulása forog kockán Oroszországban, Európában, Kínában, az Egyesült Államokban és más országokban. Ez közvetlen veszélyt jelent az emberiségre általában.

A felhívás szerzői emellett meg vannak győződve arról, hogy a nukleáris háború Oroszország szuverenitásának elvesztéséhez vezethet – írja a Meduza.

Forrás: Origo

Hirdetés
Hirdetés