Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Több ukrán drónt lőttek le, amelyek Moszkva és a Krím felé tartottak

Hirdetés

Két pilóta nélküli repülőgépet semmisítettek meg útban Moszkva felé vasárnap kora reggel, miközben legalább hat próbált meg csapást mérni különböző célpontokra a Krím félszigeten – közölte a védelmi minisztérium közleményében.

“A légvédelem visszavert egy Moszkva elleni dróntámadást a várostól nyugatra fekvő Isztra kerület felett” – erősítette meg Szergej Szobjanyin polgármester a Telegramon vasárnap kora reggel, hozzátéve, hogy a mentőszolgálat reagált az incidensre.

A hadsereg közölte, hogy egy repülőgép típusú UAV-t észleltek és semmisítettek meg moszkvai idő szerint hajnali 1 óra 45 perc körül Isztra térségében, míg egy másik drónt néhány órával később Domogyedovo kerület felett fogtak el. Az előzetes adatok szerint a földön nem keletkezett kár vagy sérülés – tették hozzá a hatóságok.

Hirdetés

A korábbi légiriadókhoz hasonlóan elővigyázatosságból rövid időre lezárták Moszkva három fő repülőterét – Domogyedovót, Seremetyjevót és Vnukovót -.

Közben a Krímben egy újabb “ukrán terrortámadási kísérletet hiúsítottak meg”: a védelmi minisztérium szerint helyi idő szerint hajnali 1 óra 15 perc körül két drónt fogtak el a félszigettől nyugatra.

További négy drónt fogtak el a Fekete-tenger felett a Krím közelében hajnali 1:45 és 2:20 között – tette hozzá a hadsereg egy másik közleményben.

Hirdetés

Az ukrán UAV-k az elmúlt hónapokban többször is célba vették a fővárost és más orosz területeket, a legtöbbjüket vagy a levegőben lőtték le, vagy a légvédelem jelzavarás miatt lezuhantak.

Kijev fokozta az orosz terület elleni támadásokat, mivel a június elején indított, sokat hangoztatott ellentámadása nem hozott jelentős eredményt. Több UAV lezuhant Moszkva városában, az orosz főváros üzleti és pénzügyi központjában, anélkül, hogy áldozatokat követelt volna.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés