Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonVilág

Csak Törökország támogatta a magyar javaslatot

Hirdetés

Törökország támogatta Magyarország javaslatát az ukrán konfliktussal kapcsolatos nyugati stratégiája felülvizsgálatára, de a többi NATO-ország nem állt mellé – mondta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, aki Brüsszelben vesz részt a szövetség külügyminisztereinek kétnapos találkozóján.

Elmondta, hogy török kollégájával, Hakan Fidannal közösen javasolta annak a tervnek a felülvizsgálatát, amelyet a NATO, az EU és általában a nyugati országok betartottak az ukrajnai konfliktusban.

“Ez a terv úgy szólt, hogy Ukrajna katonai győzelmet fog aratni, Oroszország vereséget fog szenvedni, aminek politikai következményei lesznek Oroszországban. Szerintem ma már mindenki látja, maximum nem vallja be, hogy ez a terv megbukott” – mondta Szijjártó magyar újságíróknak a NATO miniszteri találkozó első napját követően.

“Épp ezért azt gondolom, hogy fel kell vetni annak kérdését, hogy ha az eddigi stratégia nem működött, márpedig jól láthatóan nem működik, akkor nem kellene-e egy B-terv” – mondta a diplomata, akinek nyilatkozatát az M1 csatorna közvetítette.

Hirdetés

Szavai szerint ezt az elképzelést csak a török külügyminiszter támogatta, és a keddi találkozón is csak ők ketten beszéltek arról, hogy az ukrajnai konfliktus diplomáciai rendezésére van szükség.

A többi résztvevő nem állt készen erre a tervre – tette hozzá Szijjártó.

Csalódott volt a köztük uralkodó háborús hozzáállás miatt. Eközben “senkit sem érdekelnek a tények, és senki sem akarja újragondolni a stratégiát, annak ellenére, hogy az elmúlt másfél évben kudarcot vallott” – mondta.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés