Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Hiába a nyugati fegyverek Ukrajna elveszíti a háborút

Hirdetés

Bár hónapok óta Ukrajnában vannak a német gyártmányú Leopard 1A5 harckocsik, eddig még nem nagyon láthattuk őket a frontvonalhoz közel, most felvétel jelent meg egy ilyen harcjárműről, amely valahol az Ukrajna keleti részében található műveleti szektorok egyikében tevékenykedik – írja a Portfolio. Egészen pontosan nem tevékenykedik, mert nagyon úgy tűnik, beleragadt a sárba. Újabb bizonyítéka annak, hogy a nagy hangzavarral beharangozott nyugati fegyverek nem működnek.

Ukrajna körülbelül 160 Leopard 1A5-ös harckocsit kapott Németországtól, Hollandiától és Dániától.

Bár a transzfer már a nyáron elkezdődött és azóta is folyamatosan érkeznek a frissen felújított tankok Ukrajnába, a kijevi hadvezetés eddig nem nagyon alkalmazta még őket a frontvonalon.

Hirdetés

Most felvételek jelentek meg egy Leopard 1A5-ösről, a videó állítólag valahol Ukrajna keleti frontvonalaihoz közel készült, de még nem közvetlenül a frontvonalon. A német harckocsi egy sáros út mellett áll, közben esik az eső.

Két oka lehet annak, hogy nem nagyon láttuk még a Leopard 1A5-ösöket éles bevetésben:

  • a korai hidegháborús német harckocsik páncélzata igencsak gyenge, a jármű nem nyújt megfelelő védelmet kezelőinek a modern páncéltörő fegyverekkel szemben, ezért Ukrajna másodvonalbeli védelemként használja őket.
  • A kijevi kormány egy harmadik offenzív hadjárathoz halmozza a technikai eszközöket.

A portál szerint a videón egyébként jól látszik az is, hogy beköszöntött a raszputyica Ukrajnába: az esős, saras időjárás komoly kihívásokat okozhat majd a harcjárműveknek a hadműveletek folytatásához, mindkét oldalon.

Forrás: Origo

Hirdetés