Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonSport

Újabb fordulat: Biztos, hogy nem lesz Plovdivban válogatott meccs

Hirdetés

A bolgár sajtó a plovidvi önkormányzat közleményére hivatkozva tényként közli, hogy hétfőn megerősítették korábbi döntésüket és nem járulnak hozzá a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező megrendezéséhez a Hriszto Botev Stadionban – írja az nso.

Azzal, hogy a plovdivi önkormányzat megerősítette korábbi döntését, és nem adja át használatra a bolgár szövetségnek a Hriszto Botev Stadiont a csütörtöki, Magyarország elleni Eb-seljtezőre, jelen állás szerint a bolgár szövetség nem fogja tudni megrendezni a mérkőzést. Azt ugyanis a hétvégén már bejelentette a bolgár szövetség, hogy az idő rövidsége miatt további költöztetésre nincs lehetőség.

A Nemzeti Sport már pénteken hírt adott arról ,hogy információink szeirnt a plovdivi önkormányzat nem járul hozzá a meccsrendezéshez, ez a döntés vált hivatalossá a mai bejelentéssel. Most a bolgár szövetségen a sor, hogy hivatalosan lemondja a meccset, amennyiben az UEFA-val nem sikerül mégis megegyezni másik helyszínről, bár ez erősen kétséges az idő rövidsége miatt.

Hirdetés

Hétfőn délután előbb a plovdivi stadion felújítását végző cég adott ki egy közleményt a Facebook oldalán arról, hogy a folyamatban lévő munkálatok miatt – azokat részletezte is a közlemény – a létesítményt nem tudják csütörtökre olyan állapotban biztosítani a bolgár szövetség részére, hogy az a mérkőzésre érkezők testi épségét ne veszélyeztesse.

„A Bolgár Labdarúgó-szövetségnek küldött levelében a plovdivi önkormányzat ma megerősíti pénteki döntését, nevezetesen – nem tudja biztosítani a BFS számára a Hriszto Botev Stadion használatát a 2023. november 14. és 16. közötti időszakban”

– fogalmaz hétfői közleményében az önkormányzat, hivatkozva a stadion felújítását végző kivitelező bejelentésére.

Hirdetés

A bolgár szövetség az önkormányzat bejelentésére még nem reagált, de az elmúlt egy napban Hriszto Zapjanov, ügyvezető-igazgatóhelyettes, majd Boriszlav Popov ügyvezető, aztán a szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov is úgy nyilatkozott, ha a plovdivi önkormányzat nem engedélyezi a meccs megrendezését, akkor nem lesz Eb-selejtező csütörtökön Bulgáriában, ami miatt pedig a bolgár futball súlyos szankciókra számíthat. A mérkőzést ebben az esetben az UEFA várhatóan 3–0-s gólkülönbséggel a meccs elmaradásában vétlen magyar válogatott javára ítélné, amivel biztossá válhatna a mieink jövő évi Eb-részvétele (mint ismert, a magyar válogatott egy pontra van az Eb-részvételtől).

Hirdetés