Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírekVilág

Putyin reagált a testdublőrrel kapcsolatos pletykákra

Hirdetés

Csak egy ember lehet, aki úgy néz ki és úgy beszél, mint Vlagyimir Putyin – mondta az orosz elnök a csütörtöki maratoni élő kérdez-felelek során, amikor erről kérdezték.

Egy magát “egy szentpétervári diáknak” valló személy Vlagyimir Putyin szinte teljesen azonos, számítógéppel generált ábrázolásával kérte az elnököt, hogy kommentálja azokat a pletykákat, amelyek szerint testdublőröket használ. A mesterséges intelligencia veszélyeiről is kikérték a véleményét.

Az elnök, aki meglepettnek tűnt, hogy saját maga virtuális klónjának kérdésére válaszol, azt mondta, hogy inkább az egyetlen Putyin szeretne lenni.

Hirdetés

“Úgy nézel ki, mint én, az én hangomon beszélsz. De elgondolkodtam rajta, és úgy döntöttem, hogy csak egy ember lehet, aki úgy néz ki, mint én, és az én hangomat használja. És ennek a személynek nekem kell lennem. Ez egy vicc volt az egyik politikai személyiségünk részéről” – mondta az elnök.

A róla készült mesterséges másolatot “első hasonmásának” nevezte.

A Kreml többször is visszautasította a különböző médiumok, például a Mirror spekulációit, miszerint az orosz elnök testdublőröket használ, Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő pedig “abszurd információs maszlagnak” nevezte az ilyen állításokat.

Hirdetés

Ami a mesterséges intelligencia veszélyeit illeti, és azt, hogy kell-e tőle tartani, Putyin szerint lehetetlen megállítani az ilyen technológia fejlődését, vagy megakadályozni a mesterséges szuperintelligencia létrehozását, amely képes megtanulni érezni, megkülönböztetni a szagokat és kognitív funkciókat szerezni.

Mivel lehetetlen megakadályozni, Oroszországnak vezető szerepet kell vállalnia ebben a technológiában, vagy legalábbis mindent meg kell tennie azért, hogy a világ egyik vezetője legyen ebben az irányban – mondta Putyin.

Azt azonban lehetetlen megjósolni, hogy ennek mi lesz a vége – ismerte el az elnök.

Hirdetés

Megjegyezte, hogy bár fontos lenne megvitatni a mesterséges intelligencia fejlesztésével kapcsolatos korlátozásokat és szabályozásokat, hogy az ne jelentsen veszélyt az emberiségre, a technológiai vezetők közötti bármilyen megállapodás nehéz lesz mindaddig, amíg ez a technológia nem kezd tényleges fenyegetést jelenteni.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés