Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Brutális orosz támadás: több mint száz csapást mértek Ukrajnára

Hirdetés

Az elmúlt 24 órában 103 harci összecsapás történt a fronton, Avgyijivka irányában csaknem 33 támadást sikerült visszavernie az ukrán csapatoknak – derül ki az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának szombati összesítéséből, amelyet az Interfax közölt. 

– A „Khortytsia” légvédelmi egység illetékességi területén Kupjanszk irányában az ukrán védők 12 támadást hárítottak el sikeresen.

– Liman irányban az ukrán katonák 10 támadását verték vissza a donyecki Terny, Jampolivka, Verhnyokamjanszkij közelében, valamint további 15 támadást a luhanszki erdészet térségében.

Hirdetés

– Bahmut irányában a védelmi erők négy támadás visszaveréséről adtak hírt.

– A Tavria légvédelmi rakétavédelmi rendszer övezetében az ukrán védők továbbra is visszatartják az orosz csapatokat, akik a jelentések szerint továbbra is Avgyijivka körülzárásán dolgoznak. Itt pénteken 14 támadást vertek vissza az ukrán védők és további 19 támadást Tonyenkótól, Pervomajszkijtól és Nevelszkijtől délre a donyecki régióban.

– Beszámoltak továbbá a donyecki Georgijivka, Marjinka és Novomikhailivka közelében visszavert 12 támadásról is.

Hirdetés

– Az ukrán védők három támadást vertek vissza a Zaporizzsja régióbeli Verbovojtól nyugatra.

– Az Odesza légvédelmi rendszer Herszon irányában folytatják a hídfő bővítésére irányuló intézkedéseket. Az orosz föderáció katonái 10 sikertelen támadást hajtottak végre az ukránok állásai ellen.

Index

Hirdetés
Hirdetés