Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírekTudományVilág

Kína feltalált egy nukleáris akkumulátort, amely 50 évig képes energiát termelni

Hirdetés

 A nukleáris akkumulátort még a hidegháború idején fejlesztették ki űrrepülőgépekhez. Az egy wattos akkumulátor akár 50 évig is képes energiát termelni. 

A pekingi Betavolt nevű startup egy olyan nukleáris akkumulátort mutatott be, amely állításuk szerint akár 50 évig is képes energiával ellátni egy eszközt, töltés vagy karbantartás nélkül. Az akkumulátor 63 nukleáris izotópot tartalmaz, miközben egy pénzérménél is kisebb.

Hirdetés

A vállalat szerint az újgenerációs akkumulátor már kísérleti tesztelési fázisban van, és hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, telefonok és drónok számára.Ugyanakkor a cég közleménye szerint az űrkutatásban, a mesterséges intelligencia és az orvosi berendezésekben, a mikroprocesszorokban, a fejlett szenzorokban és a mikro-robotokban és használható lesz – írja a The Independent.

A Betavolt állítása szerint a réteges kialakítás azt is jelenti, hogy nem gyulladnak ki és hirtelen erőhatásra nem is robbanhatnak fel. Eközben mínusz 60 és plusz 120 Celsius-fok között is képes működni.

VH

Hirdetés

Hirdetés