Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Konvoj szerveződött, és indul Texas határának megvédésére

Hirdetés

Annak a konvojnak – amelynek élén állítólag az amerikai hadsereg egy nyugalmazott alezredese áll – a szervezői arra figyelmeztettek, hogy a jövő héten megérkeznek a texasi határhoz, hogy megállítsák a Mexikóból érkező illegális határátlépőket. Közben a déli állam vezetése és a szövetségi kormány között az illegális bevándorlás miatt egyre inkább nő a feszültség.

A „Vegyük vissza a határunkat” nevű csoport vasárnapig több mint 2100 követőt gyűjtött össze a Telegram közösségi hálózaton, ahol a mozgalom támogatói megosztották a hétfőn induló, négynaposra tervezett konvojról szóló információkat. A csoport Texasban, Kaliforniában és Arizonában is gyűléseket kíván tartani.

Hirdetés

(Külön figyelmet érdemel, hogy közösség az orosz tulajdonú Telegramon szerveződik leggyorsabban, ami nagy valószínűséggel azt bizonyítja, hogy a szervezők nem bíznak sem a Facebook, sem a Twitter közösségalkotó erejében.)

„Ami gyorsan rámutat az ellenséges tevékenységre, azt megtaláljuk, kijavítjuk és rendbe tesszük”

Hirdetés

– mondta a hét elején Alex Jones amerikai rádiós műsorvezetőnek a konvojt szervező Pete Chambers, az amerikai fegyveres erők nyugalmazott alezredese.

„Ezt tettük Szíriában, amikor nagyon gyorsan felszámoltuk az ISIS-t” – magyarázta Chambers, aki állítása szerint „zöldsapkás” volt.

„Most nincsenek meg a megfelelő feltételeink, azonban megtesszük, amit csak tehetünk azért, hogy beazonosítsuk az illegális fickókat, és átadjuk őket az alkotmányos rendfenntartó erőknek”.

Hirdetés

Chambers hozzátette:

„Ezt teszik a zöldsapkások. A nem hagyományos hadviselés a mi feladatunk. Most az ország belső védelmével kell foglalkozunk.”

A csoport cáfolta azokat az állításokat, hogy lőfegyverekkel rendelkeznének.

Hirdetés

„Nem fegyveres felhívást tettünk közzé” – állt a csoport üzenetében a Telegramon.

„Felhívás arra vonatkozik, hogy elkapjunk mindenkit, aki átlépi a határt. Azért vagyunk itt, hogy békésen tiltakozzunk az első alkotmánymódosítási jogunk alapján és imádkozzunk”.

Hozzátették, hogy a konvoj célja az Egyesült Államokba irányuló illegális bevándorlás megállítása és a határ lezárása.

Hirdetés

A konvoj a texasi állami hatóságok és a szövetségi kormány közötti feszültségek fokozódása miatt érkezik az Egyesült Államok mexikói határához. Hétfőn az amerikai legfelsőbb bíróság a Biden-kormányzat javára döntött, amely azt kérte, hogy a határőrség tisztviselői távolítsák el a határszakaszok mentén Greg Abbott texasi kormányzó utasítására telepített ideiglenes határzárat (pengésdrótot).

Abbott ezt követően bejelentette, hogy ezt nem teljesíti – szembeszállva az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságával és a kormánnyal is -, elrendeli, hogy még több pengésdrótot (ideiglenes határzárat) állítsanak fel a határ menti területeken az illegális migráció visszaszorítása érdekében.

A kormányzó a hét elején kijelentette, hogy az államnak joga van megvédenie a lakosait a migránsok

„inváziójától”, ami „felülír minden szövetségi jogszabályt”.

Az idei elnökválasztás egyik kulcsfontosságú témája lesz az Egyesült Államokba irányuló migráció. Amerikai tisztviselők szerint csak decemberben mintegy 300 000 ember próbált meg átjutni a határon.

NIF

Hirdetés