Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kuleba: Ha elfogy a nyugati támogatás, akkor lapátokkal fogunk harcolni

Hirdetés

Nagyon nagy baj lehet az ukrán rezsim háza-táján, ha már a külügyminiszter is ilyen kijelentést tesz, miközben a saját népük elől igyekeznek minden valós információt elzárni, az emberek bujkálnak, vagy megszöknek az országból, a fonton harcszolgálatot teljesítők azt a pillanatot keresik, amikor megadhatják magukat, a katonák átlagéletkora pedig meghaladja a 40 évet. Kuleba mártírjátéka a szokásos forgatókönyv alapján történik rendre. Azt a kérdést azonban nem tette föl magának, hogy vajon kik fogják majd meg a lapátnyelet?

„Az ukrán katonák lapátokkal fognak harcolni, ha a nyugati országok leállítják Kijev fegyverellátását” – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az ABC amerikai televíziónak adott interjújában – számol be a Mandiner.

Az ukrán külügyminiszter kíméletlen őszinteséggel számolt be hazája jelenlegi helyzetéről. „Átkozottul komolyan mondom, hogy ha elfogynak a (nyugati országok) fegyverei, akkor mi lapátokkal fogunk harcolni” – jelentette ki. Dmitro Kuleba ezzel az egyetlen mondattal rávilágított arra, hogy mit jelent majd az, ha az Egyesült Államok teljesen megszünteti a háborús eszközök szállítását Ukrajnába.

Hirdetés

A TASZSZ a hír ismertetése kapcsán arról is írt, hogy John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora azt mondta, hogy

az Egyesült Államok azért állította le a fegyverek és katonai felszerelések szállítását Ukrajnának, mert az ilyen programokra nem állnak rendelkezésre költségvetési források.

Forrás: Mandiner – NIF

Hirdetés
Hirdetés