Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor: Nincs az a pénz, amiért beengednénk a migránsokat

Hirdetés

Sűrű évre számíthatunk Magyarországon diplomáciai szempontból – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában. Jövő héten érkezik a moldáv miniszterelnök, és készül a kormány a soros uniós elnökség betöltésére. A kormányfő kiemelte Robert Fico magyarországi látogatását, mert ez megerősíti a kétoldalú szlovák-magyar kapcsolatokat. A szlovák kormányfőt negyedszerre választották meg, és 33-szor volt már kétoldalú találkozó – tette hozzá.

– A régi harcosok visszatérése mindig lökést ad a kétoldalú kapcsolatoknak – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint az új román miniszterelnök is jó lehetőséget tartogat az együttműködésre. – Mára lényegében csak pozitív elemei maradtak a szlovák-magyar kapcsolatoknak – jegyezte meg a kormányfő. Beszámolt arról is, hogy felállítottak egy munkacsoportot, miként lehet a határ mentén élő magyarok és szlovákok életét tovább javítani.

Orbán Viktor felidézte, hogy hazánkban járt a vietnámi kormányfő is. Az elemzések a leggyorsabban fejlődő tíz ország közé teszik Vietnámot – emlékeztetett. – Ebben nagy gazdasági potenciál van. Most azon dolgozunk, hogy a kereskedést kiegészítsük beruházásokkal. Megállapodtunk több magyar termék könnyebb feltételekkel való szállításáról – ismertette a miniszterelnök. Jelezte, hogy egy nagyon szívélyes találkozón vannak túl.

Hirdetés

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy választások jönnek az unióban is, és számos olyan vezető van, aki túl akar élni. – Amikor nincs választás, akkor lehet mismásolni, és ez Brüsszelben is így van. Az emberek nem értik azt a brüsszeli nyelvet, amit beszélnek, el kell kezdeni egyenesen beszélni, és ez történik most – jelezte a kormányfő. Ursula von der Leyen európai parlamenti felszólalását úgy értékelte, hogy a bizottsági elnök végre kimondta, hogy mi a baja a brüsszeli testületnek a magyarokkal: nem engedjük be a migránsokat az országba és az LMBTQ-aktivistákat az oktatási intézményekbe.

Nincs az a pénz, amiért beengednénk a migránsokat az országba és beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba

– jelentette ki a miniszterelnök.

Hirdetés

Forrás: Magyar Nemzet

 

Hirdetés
Hirdetés