Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: az orosz erők megsemmisítettek egy szakasz Leopard-2A6 harckocsit

Hirdetés

Az orosz “Nyugat csapatcsoportjának” katonái Szvatovszk közelében megsemmisítettek egy szakasz német gyártmányú Leopard-2A6 harckocsit, amelyet az ukrán erők nyugatról kaptak – jelentette a védelmi minisztérium.

“Terni település térségében felfedezték az ukrán erők harcosainak előkészületeit arra, hogy Leopard-2 harckocsikon egy páncélos szakasz bevonásával támadást hajtsanak végre az orosz csapatok állásai ellen.”

“Az orosz katonák nagy pontosságú lőszereket használva megsemmisítették az ukrán erők egyik páncélos szakaszát” – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Hirdetés

A védelmi tárca által közzétett videón három, jellegzetes kiegészítő toronyvédelemmel ellátott Leopard-2A6-os látható, amint több lövedék, köztük Lancet kamikaze drónok találják el őket.

A Leopard-2 harckocsikat Németország, Lengyelország, Hollandia, Hollandia, Svédország, Portugália és Spanyolország, valamint Kanada szállítja Ukrajnának. Azonban, mint Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megjegyezte, ezek nem változtattak a harctéri helyzeten. Adatai szerint a június 4-én kezdődött ellentámadás során az AFU 766 harckocsit vesztett, köztük 37 Leopard harckocsit.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés