Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Megszólalt az ügyvéd: csoda, hogy Magyar Péter még szabadlábon van

Hirdetés

“Aki ilyet állít, az nem látott még büntetőeljárást közelről” – mondta a PestiSrácok.hu Mi kérdezünk című műsorában Kosik Kristóf neves ügyvéd és közéleti elemző arról, hogy a baloldali média szerint Magyar Péter a feleségéről titkokban készített hangfelvétele igazolta, hogy az ügyészségen iratokat manipuláltak. Kosik a Mi kérdezünk című videóműsorban azt is kijelentette: csodálja, hogy Magyar Péter még szabadlábon van, hiszen a tettei olyan bűncselekmények egész sorát vetik fel, amelyeknek töredékéért letartóztatnak embereket. Az ügyvéd szerint ennek az az oka, hogy a hatóságok tartanak a baloldali sajtótól és az NGO-któl, mert azok darabokra tépnek bárkit, aki megsérti az érdeküket.

Kijöttek egy atombombának szánt felvétellel, ami egy gyenge pukinak is kevés, mert semmilyen olyan állítás nincs benne, ami csak köszönő viszonyban lenne a hozzá kapcsolt vádakkal

– mondta Kosik Kristóf Huth Gergellyel beszélgetve arról a saját otthonukban, titokban rögzített hangfelvételről, amelyet Magyar Péter kedd reggel adott le az ügyészségen, illetve bocsátott közszemlére. Kosik Kristóf szerint

Hirdetés

az ügyészség nem egy cukrászda. Oda nem mehet be akárki és huzigálhat ki bármit az iratokból. Egy jegyzőkönyvből, digitális és hagyományos iktatás esetén sem lehet kihúzni nyom nélkül semmit. Naplózva van minden irat és fájl, név szerint, percre pontosan, megmásíthatatlanul. Ezt a rendszert védőügyvédként pontosan ismerem, amit állítanak, az tehát lehetetlen. Nemcsak gyakorlati szempontból is, de emberileg is: ki az, aki ezt bevállalná, kockára téve a karrierjét Magyar Péter.

az ügyészségre és a bíróságokra nézve nem a kormányoldalról tapasztaltunk befolyásolási kísérleteket az elmúlt években, hanem a baloldali médiától és az NGO-k részéről, akik darabokra tépnek bárkit, aki sérti az érdekeiket. Talán ezért nem mernek fellépni Magyar Péter ellen, pedig a hatóságoknak hivatalból feladatuk lenne. Az ő tetteinek a tizedéért elvisznek bárkit. Az egyik ügyfelem például tíz kiló libamáj ellopása miatt négy hónapja van előzetesben. Ezek után mit mondjak neki?

Magyar Péter megvádolja az ügyészséget közokirat-hamisítással, többieket hamis tanúzással, a rendőrt, aki ellene intézkedett hivatali visszaéléssel, megvádolja a feleségét és szinte mindenkit, közúti veszélyeztetést követ el, a személyi szabadságában korlátoz egy hivatalos személyt, és ez az ember még szabadlábon van.

Hirdetés

Nem értem, hogyan szervezhet tüntetéseket, hogy parádézhat a nyilvánosság előtt, zavartalanul?

amit Varga Judit végigcsinált az elmúlt években, az jogászi, szakmai szemmel lenyűgöző teljesítmény. Most kiderült, hogy mindezt egy önsorsrontó dzsentri sanyargatása közben kellett elérnie, így ki kell mondanom, Varga Judit egy hős.

Hirdetés

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés