Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

New York Times: az USA elhallgatta a merénylet részleteit Oroszország elől

Hirdetés

Az amerikai hírszerző ügynökségek nem adták át orosz kollégáiknak az összes információt, amellyel rendelkeztek a Corcus City Hallban elkövetett terrortámadás veszélyéről, mert féltek, hogy felfedik forrásaikat – jelentette a New York Times európai és amerikai biztonsági szolgálatok tisztviselőire hivatkozva.

“A Moszkva és Washington közötti ellenséges kapcsolatok megakadályozták, hogy az amerikai tisztviselők a szükségesnél több információt adjanak át a (terroristák) tervéről, mert attól tartottak, hogy az orosz hatóságok értesülhetnek hírszerzési forrásaikról vagy módszereikről” – áll a cikkben.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója elmondta, hogy Washington március elején átadott információkat egy oroszországi terrortámadás előkészítéséről, de ezek általános jellegűek voltak. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államoktól származó ilyen adatok nem mindig konkrétak.

Hirdetés

A Moszkva melletti Krasznogorszkban lévő Crocus City Hall koncertterem elleni támadás március 22-én este történt. Többen betörtek az épületbe, és támadófegyverekkel közvetlen közelről lövöldözni kezdtek az emberekre. Több helyen tüzet is gyújtottak, aminek következtében a tető beomlott, és a nézőtér teljesen kiégett.

Szerda este a rendkívüli helyzetek minisztériuma közzétette a halottak új listáját, amelyen 143 név szerepel. A legfrissebb adatok szerint 182 ember megsérült.

Az elkövetőket március 23-án kora reggel vették őrizetbe a brjanszki területen. Kiderült, hogy tadzsikisztáni állampolgárok. Autóval az ukrán határ felé tartottak. Az egyik moszkvai bíróság május 22-ig előzetes letartóztatásba helyezte őket. Az ügyben összesen 11 személyt vettek őrizetbe.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés