Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrajna véletlenül bejelentette: közük lehetett a moszkvai terrortámadáshoz

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának volt tanácsadója, Alekszej Aresztovics, miközben a krasznogorszki terrortámadásról beszélt, elszólta magát, és véletlenül bejelentette, hogy Kijev is részt vett a támadásban – írta meg az Origo.

A Lenta szerint Aresztovics megjegyezte, hogy az orosz hatóságok a tragédia nagyszámú áldozata miatt igyekeznek a nyugati országok rokonszenvét kivívni, miközben Ukrajnában hasonló arányban halnak meg emberek az orosz fegyveres erők akciói miatt.

Ezután Aresztovics egy érdekes kijelentést tett, szerinte Oroszország azt mondja:

Hirdetés

„Az egész világnak együtt kell éreznie velünk, mi a radikális iszlám áldozatai vagyunk.”

Majd a volt tanácsadó hozzátette:

„Elfelejtve, hogy ők ugyanannyi embert ölnek meg az országunkban (Ukrajnában), mint amennyit mi öltünk meg most.”

Hirdetés

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szemétládának nevezte Aresztovicsot a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatos szavai miatt:

„Vannak, akik kárörvendően nyilatkoznak az átélt szörnyű tragédiáról. Igen, vannak ilyen szemetek. Kimondva vagy kimondatlanul, másnak nem lehet őket nevezni. A nyomozás folyamatban van. Tegnap este óta a vizsgálóbizottság vezetői jelentést tettek az elnöknek.”

Dmitrij Peszkov hangsúlyozta, hogy a vizsgálat folyamatban van.

Hirdetés

Újságírói kérdésre, hogy amennyiben Ukrajna érintettségének ténye bebizonyosodik, az befolyásolná-e Oroszország béketárgyalási hajlandóságát Peszkov azt válaszolt: „A »ha« üzemmódban való érvelés most nem helyénvaló” – mondta a Kreml szóvivője.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés