Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukrán főparancsnok rossz híreket közölt

Hirdetés

Az ukrán csapatok helyzete a harctéren egyre nehezebb – közölte Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Telegram-csatornáján a “Ramstein” formátumú kontaktcsoport ülését követően.

“Tájékoztattam a koalíció tagjait a nehéz, eszkalálódásra hajlamos műveleti és stratégiai helyzetről; az ellenség által az energetikai infrastruktúra létesítményei ellen intézett légicsapások sajátosságairól; a rakétákra, lőszerre, fegyverekre, katonai felszerelésekre vonatkozó sürgős szükségleteinkről és ezek időben történő szállításának kulcsfontosságú szerepéről” – áll a közleményben.

Most a mintegy 50 ország részvételével zajló ramsteini megbeszélést az Egyesült Államok vezeti. Ugyanakkor európai médiaforrások szerint a kontaktcsoport vezetése a NATO-hoz kerülhet, mivel Kijev szövetségesei tartanak Donald Trump hatalomra kerülésétől és az Ukrajnával szembeni politika megváltozásától.

Hirdetés

Ezt megelőzően Brüsszel többször hangsúlyozta, hogy a NATO struktúrái nem vesznek részt közvetlenül a Kijevnek szánt fegyverszállítások megszervezésében.

Mint Szergej Sojgu védelmi miniszter a hét elején elmondta, az orosz csapatoké a kezdeményezés a teljes érintkezési vonal mentén, és továbbra is folytatják az ellenség kiszorítását a megszállt területekről. A Donyecki Népköztársaságban felszabadították Pervomais’ke, Bohdanivka és Novomihajlovka lakott területeit, Berdicsben és Georgijevkában pedig kiterjesztik az ellenőrzési övezetet.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés