Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukrán származású képviselő ellenzi Biden segélycsomagját

Hirdetés

A Wall Street Journal úgy értesült, hogy Victoria Spartz republikánus kongresszusi képviselő, aki Ukrajnában született, nem fogja támogatni a Kijevnek javasolt, a Szenátus által nemrégiben elfogadott 60 milliárd dolláros segélycsomagot.

Ő azt szeretné, ha Joe Biden amerikai elnök egy egyszerűbb stratégiát dolgozna ki az Egyesült Államok háborúban való részvételére. A Ház várhatóan idén tavasszal szavaz az ukrajnai kiegészítő finanszírozásról ilyen vagy olyan formában.

Spartz ellenállása a kétpárti törvényjavaslattal kapcsolatban jól példázza a Kongresszus republikánusai közötti megosztottságot a Kijevnek nyújtott további segélyekkel kapcsolatban. Spartz egy sor interjúban elmondta, hogy szeretné, ha Biden elnök egy világosabb stratégiával állna elő az Egyesült Államok háborúban való részvételére, és jobban felügyelné a segélyek elköltésének módját.

Hirdetés

Hasonlóképpen azt szeretné, ha az Ukrajnának küldött segélyek hitelalapúak lennének, és hogy a közigazgatás jobban odafigyeljen a hazai kérdésekre.

– Megértem ennek a csatának a jelentőségét és annak következményeit, ha Oroszország győzni fog, de nem is vagyok túl naiv. Ha nincs megfelelő felügyeletünk, nem fogjuk elérni a céljainkat – tette hozzá. A kongresszusi asszony megjegyezte, hogy a választók Indianapolis külvárosában, ahol Spartz él, ugyanazon okokból ellenzik az Ukrajnának nyújtott segélyeket, mint országos szinten, ami a hivatalban lévő republikánusokra nehezedő nyomást tükrözi.

Mi is a baja Victoria Spartz republikánus kongresszusi képviselőnek? Csak nem az, hogy ha ellenőrizetlenül adják oda a pénzt Ukrajnának, akkor kevésbé lesz hatékony a források felhasználása (magyarul részben meglovasítják)?

Hirdetés

Van egy olyan érzésem, hogy de, pedig ő ukrán származásúként ismerheti az országot és a Zelenszkij-kurzust. Minden bizonnyal ezért nem akarja a vizet tölteni a lyukas edénybe, mert az sohasem telik meg.

S persze Spartz az új hazájára, az USA is gondol, mert nem segélyeket és támogatásokat adna, hanem hiteleket, mert szeretné, ha a Kijevre zúdított milliárdokat egyszer az Egyesült Államok megkapná. Ami egyébként érhető. Victoria Spartz gondolatainak intő jelnek kellene lenniük az USA-nak és az egész nyugati világnak!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés