Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Brüsszel polgármestere a legaljasabb módszerektől sem riad vissza

Hirdetés

Brüsszel polgármestere is megjelent a NatCon konferencia helyszínén – jelentette a Magyar Nemzet tudósítója. Lapunknak Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője úgy fogalmazott: a polgármester azt mondta nekik, nem szabad a rendezvényt folytatni, mert attól fél, hogy balhé lesz.

Idehozta az embereit, mondván, hogy le kell zárni a rendezvényt. Fél attól, hogy nagy balhé lesz a városban – nyilatkozta Füredi.

A helyzet egyre inkább durvul Brüsszelben. A konferenciának otthont adó helyszín tulajdonosának az autóját eltolták. Jól azonosítható a szélsőbaloldali csoportok üzenete:

Hirdetés

A háború- és migrációellenes szuverenista erőket a lehető összes eszközzel el kell lehetetleníteni.

Az MCC Brussels vezetője a Magyar Nemzet kérdésére megerősítette, hogy Brüsszel polgármestere egészen addig ment, hogy azzal fenyegette meg a rendezvényt, hogy elvágják az áramot. Füredi szerint ezzel egy bevett recept alapján jár el a baloldali városvezetés. Saját szélsőséges szervezeteikkel port kavarnak, majd arra hivatkozva elhallgattatnak mindenkit, aki nem az ő politikai napirendjüket hirdeti.

Az MCC Brussels X-oldalán egy videó látható a konferencia körül kialakult helyzetről. A bejegyzéshez azt írták:

Hirdetés

A helyi polgármester megint le akar zárni minket!! Éppen ezért kritikus fontosságú a szólásszabadság védelme.

Brüsszelben úgy tűnik, elhallgattatnák háború- és migrációellenes hangokat. Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója szerint a brüsszeli baloldalnak már az is radikális, hogy ha emberek megosztják a véleményüket.

A konferenciára a szervezők mintegy 500 vendéget várnak, a többi között olyan meghatározó személyek is felszólalnak a rendezvényen, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Mateusz Morawiecki, Lengyelország korábbi miniszterelnöke, Ryszard Legutko, az Európai Konzervatívok és Reformerek Pártjának társelnöke, Gerhard Müller német bíboros, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, valamint az európai Identitás és Demokrácia, a brit Reform UK, a spanyol VOX, a flamand Vlaams Belang, illetve a portugál Új Jobboldal pártok prominens képviselői – emelik ki.

Hirdetés

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés