Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Csúnyán Zelenszkij orrára koppintottak a tengeren túlról

Hirdetés

Ezúttal a Pentagon vezetője figyelmeztet arra, hogy az orosz finomítók elleni ukrán csapások a globális energiaipart fenyegetik. Az Egyesült Államok védelmi minisztere, Lloyd Austin azt tanácsolta Ukrajnának, hogy az orosz olajfinomítók helyett más célpontokat támadjon – írta meg a Strana, amiről itthon az Index számolt be.

Austin a szenátus fegyveres erők bizottságának ülésén ehhez hozzátette: ezeknek a csapásoknak következményei lehetnek a globális energetikai helyzetre. Szavai szerint Ukrajna számára előnyösebb olyan taktikai és műveleti célpontokat támadni, amelyek közvetlenül befolyásolhatják a jelenlegi harcot.

Emlékezzetek rá, az ügynek van előzménye, mert mint a Financial Times korábbi cikke alapján néhány napja mi is megírtuk: az Egyesült Államok arra szólította fel Ukrajnát, hogy tartózkodjanak az orosz energiaipar elleni csapásoktól, mert ez az egész világon befolyásolhatja az olajárakat.

Hirdetés

Erre válaszolva Zelenszkij elnök azt közölte, hogy Ukrajnának joga van az önvédelemre, és legitim katonai stratégiának tartja az orosz energiaipar elleni csapásokat. Valamint azt is hozzátette, hogy véleményük szerint ezek a támadások megfelelnek a NATO előírásainak is. Továbbá kiemelte: abba még az Egyesült Államok sem szólhat bele, hogy Ukrajna miként, mire használja a saját maga által gyártott drónokat.

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy az USA mégis csak meg akarja mondani, hogy az ukrán hadsereg miket vegyen célba, és miket nem. Az Egyesült Államok már csak ilyen, hogy bele akar szólni, és ha nem hallgatnak rá, akkor jön a nyomásgyakorlás, és az addigi dédelgetett barátból könnyen üldözött ellenség lehet. Erről az elmúlt évtizedekben sokan tudnának mesélni, már ha élnének…

A legszebb az egészben, hogy az USA azt is megmondja, mit kell tenni: „Ukrajna számára előnyösebb olyan taktikai és műveleti célpontokat támadni, amelyek közvetlenül befolyásolhatják a jelenlegi harcot”. Hiába na, nem hiába mondják, hogy aki fizeti a zenészt, az rendeli a nótát. Az USA ráadásul annyi pénzt és más segítséget adott már, hogy nemcsak egy nótát, hanem több koncertet is kérhet. S kérni is fog. Ezt Zelenszkij vagy megérti, vagy nagy bajban lesz.

Hirdetés

Úgy, hiszem, a színészelnök „jó fiú”, és tudja, mit kell tennie…

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés