Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Dobrev nem kertelt, megmondta a frankót Magyar Péterről

Hirdetés

Interjút adott a 444.hu-nak Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listavezetője. A lap az ellenzéki politikust többek között Magyar Péterről és az EP-választással kapcsoatos várakozásairól is kérdezte Strasbourgban.

Dobrev arra a kérdésre, hogy hány százalékos eredményre számít a június 9-i EP-választáson, apolitikus egy konkrét szám helyett azt mondta: „célunk, hogy sokkal több szavazónk legyen, mint volt”.

A portál riporterét az is érdekelte, mennyire tartanak Magyar Pétertől. A DK EP-képviselője erre kijelentette, hogy „akik ránk szavaznak, pontosan tudják, honnan jövünk, merre megyünk, és mit akarunk”. Majd a politikai babérokra törő Magyar Péter kapcsán leszögezte, hogy szerinte Varga Judit exférje az ellenzéki pártokat szalámizná, pedig mint Dobrev Klára hangsúlyozta: szerinte „Orbán rendszerét csak széleskörű ellenzéki együttműködéssel lehet leváltani”.

Hirdetés

„Aki az ellenzék megosztására törekedett, az Orbán rendszerét tartotta hatalomban”

Maradva a baloldal új üdvöskéjénél, a politikus kijelentette, hogy bár a Tisza Párt alelnökének szándékait nem ismeri, azt tudja, hogy „eddig mindenki, aki az ellenzék megosztására törekedett, az Orbán rendszerét tartotta hatalomban. Ezt már láttuk Márki Zay Péternél is 2022-ben” – emlékeztetett.

Dobrev mondatai pontosan a 444-ről:

Hirdetés

Szerintem egyértelmű programot tettünk le az asztalra. Akik ránk szavaznak, pontosan tudják, honnan jövünk, merre megyünk, és mit akarunk. Magyar Péter nem az ellenzék együttműködését akarja elősegíteni, sokkal inkább szalámizná az ellenzéki pártokat. Megpróbálja egymással szembefordítani az ellenzéki pártokat és szavazókat. Nekem ezzel nagyon ellentétes a politikám. Orbán rendszerét csak széles körű ellenzéki együttműködéssel lehet leváltani.

Tehát úgy gondolja, hogy Magyar Péter nem ellenzéki, hanem kormánypárti politikus?

Ellenzéki politikus elsősorban a kormányt, Orbán rendszerét akarja leváltani. Egyértelművé vált az elmúlt években, hogy Orbán rendszerét csak széles ellenzéki együttműködéssel lehet leváltani. Hogy Magyarnak milyen szándékai vannak, nem tudom. Azt majd ő magánemberként megbeszéli a barátaival, ismerőseivel, családtagjaival. Azt viszont tudom, hogy eddig mindenki, aki az ellenzék megosztására törekedett, az Orbán rendszerét tartotta hatalomban. Ezt már láttuk Márki Zay Péternél is 2022-ben.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés