Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Felfüggesztették Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát

Hirdetés

Áder János húga jelentette fel rágalmazás miatt a DK-s politikusát.

Felfüggesztette az Országgyűlés a DK-s Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát, a képviselők a mentelmi bizottság javaslata alapján 140 igen szavazat, 43 nem szavazat mellett tartózkodás nélkül a mentelmi jog felfüggesztése mellett döntöttek.

Az ügy előzménye, hogy az ellenzéki párt egy Gy. Németh Erzsébet által kiadott közleménnyel állt a nyilvánosság elé, melyben az állt: „Áder János húga tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként.”

Hirdetés

A volt köztársasági elnök ezután közölte, hogy Pölöskei Gáborné Áder Annamária nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője ellen. Áder János elmondta:

 magánindítványról van szó, amelyben kérik az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését is az Országgyűlés elnökétől.

Áder János azt is közölte korábban, hogy Gy. Németh Erzsébet mellett húga Dobrev Klára ellen is két pert – rágalmazás gyanújával büntetőpert, személyiségi jogok megsértésének gyanújával pedig polgári pert – fog indítani.

Hirdetés

Mint mondta, reméli, hogy a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője – aki korábban bűnösnek nevezte a húgát a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt igazgatója ügyében – nem bújik majd a mentelmi joga mögé.

A feljelentés után az Országgyűlés mentelmi bizottsága három igen és két nem szavazattal a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta. Hargitai János, a mentelmi bizottság elnöke elmondta:

a bicskei eset feltárását a közvélemény elvárja, az események bíróság előtti tisztázása a nyilvánosság tájékoztatása érdekében is indokolt, ha a mentelmi jogot fenntartanák, akkor ennek az igénynek tennének keresztbe.

Hirdetés

Gy. Németh Erzsébet azzal érvelt a szavazás előtt, hogy a képviselők feladata a hatalom ellenőrzése, a mentelmi jog felfüggesztése ennek korlátozása. – Nem fognak elhallgattatni, el fogom mondani, hogy ki mindenki felelős a bicskei szégyenletes ügyekért, Novák Katalinon, Varga Juditon, Balog Zoltánon át egészen Pölöskei Gáborné Áder Annamáriáig – hangoztatta a DK-s politikus.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés