Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírekVilág

Fotók kerültek elő, Prigozsin mégis él? – a szakértő cáfol

Hirdetés

Közösségi oldalakon terjedő fotók azt sugallják, Jevgenyij Prigozsin egykori orosz oligarcha és Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli bizalmasa nem halt meg 2023-ban, mint arról széles körben beszámolt a sajtó.

Erre bizonyítékul pedig az alábbi, frissnek mondott fotót keringetik:

Hirdetés

A FullFact tényellenőrzői – nem kizárva azt a lehetőséget sem, hogy ez egy korábbi Prigozsin-fotó – azonban felhívják a figyelmet néhány különbözőségre, amelyek mégis inkább azt sugallják, hogy a képen egy teljesen más személy látható.

Prigozsin korábbi fotóin ugyanis látható, hogy az orosz oligarcha fülcimpáján egy átlós ránc, ún. Frank-jel volt megfigyelhető, ami a most bemutatott férfi esetében nem látható.

Emellett a fül elülső részén levő kiemelkedés és a fülkagyló belső szegélye is más formájú – mutatnak rá a FullFact tényellenőrzői és írja az Urbanlegends.hu is.

Hirdetés

A Newsweek az eltérő fülek mellett azt is megemlíti:

 

Azon is érdemes elgondolkozni, hogyha a képen valóban Prigozsin lenne látható, vagyis minden hír ellenére mégis élne, miért kockáztatná a lebukását azzal, hogy tömegközlekedési eszközön, mindenféle álcázás nélkül utazik.

Hirdetés

Mint a FullFact emlékeztet: Jevgenyij Prigozsin 2014-ben alapította meg Wagner-csoport nevű zsoldosalakulatát, amelynek katonái harcoltak többek között Ukrajnában, Szíriában és különböző afrikai országokban.

2023-ban júniusában Prigozsin lázadást indított Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, ez azonban gyorsan kifulladt.

Orosz források szerint az országból elmenekült Prigozsin repülőgépe ezután 2023 augusztusában lezuhant, és az oligarcha holttestét az orosz hatóságok elmondása szerint sikerült is azonosítani.

Hirdetés

Az eset után a brit védelmi minisztérium vizsgálata is arra jutott, hogy Prigozsin „nagy valószínűséggel” halott.

Forrás: kimondottigazsagok.com

Hirdetés

Hirdetés