Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

FSZB: tudjuk kik állnak a határon átnyúló támadások mögött

Hirdetés

Az Oroszország elleni terrortámadásokat szervezők kiléte ismert az ország biztonsági szervei előtt – közölte Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője.

A Rosszija 1 televíziós csatornának vasárnap sugárzott interjújában Bortnyikovot arra kérték, hogy kommentálja Vlagyimir Putyin elnök múlt héten adott utasítását az FSZB-nek, hogy állapítsák meg azoknak az “árulóknak” a nevét, akik a március 15-17-én tartott elnökválasztást megelőzően és annak lezárását követően Ukrajnából orosz területre irányuló merényletkísérletekért felelősek. “Elévülés nélkül megbüntetjük őket, bárhol is vannak” – mondta az államfő.

Hirdetés

A sikertelen határon átnyúló támadásokat az ukrajnai székhelyű úgynevezett Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) és az Orosz Szabadságlégió, olyan félkatonai egységek vállalták magukra, amelyek állítólag Kijevvel együttműködő orosz disszidensekből állnak. Mindkét csoportot terrorszervezetnek minősítette Oroszország.

“Látjuk a fennálló problémákat, tekintettel az Ukrajnában zajló eseményekre. Ez nem tud nem aggasztani minket” – mondta az FSZB vezetője az Ukrajnából az oroszországi Belgorodi és Kurszki területekre történő betörési kísérletekkel kapcsolatban.

Oroszország valamennyi biztonsági szerve, nem csak az FSZB, aktívan dolgozik ezen a kérdésen – biztosított.

Hirdetés

“Vannak, akik elhagyták [az országot] és harci egységeket szerveztek. Vannak olyanok, akiknek ez volt a szándékuk… Tudjuk, hogy kik a szervezői a területünkön terrorista akciók előkészítésének és végrehajtásának” – mondta Bortnyikov.

“Mindent meg fogunk tenni, hogy felkutassuk és megbüntessük ezeket a gazembereket” – ígérte.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a múlt héten azt mondta, hogy az ukrán erők 3500 fős veszteséget szenvedtek az orosz határ áttörésére tett nyolcnapos sikertelen kísérletük során. Ezek között legalább 790 “helyrehozhatatlan veszteség” volt – mondta, feltehetően a harcban elesettekre utalva.

Hirdetés

Ez idő alatt az orosz csapatok 23 harckocsit, 34 páncélozott járművet (köztük 11 amerikai gyártmányú Bradley-t), valamint öt cseh gyártmányú Vampire többszörös rakétavetőt és egy Mi-8-as helikoptert semmisítettek meg – közölte Sojgu.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés