Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Irán az Izrael felett aratott végső győzelemre játszik – ezzel a taktikával…

Hirdetés

Irán bármikor képes lenne egyetlen mozdulattal Izrael teljes elpusztítására úgy, hogy ez ellen sem a cionista entitás sem pedig az Egyesült Államok nem tehetne semmit.

Irán viszont nem katonai háborút vív, hanem politikait. Egy-két héttel a Palesztina hivatalos állami státuszának elfogadásáról szóló ENSZ szavazás előtt a helyzet úgy áll, hogy Izrael a világpolitika leprás embere. Képviselőivel nemhogy kezet fogni, de még egy fotón megjelenni sem igazán akar senki.

Irán nem fogja megtörni Izrael lefelé tartó spirálját azzal, hogy egy olyan megtorló csapást hajt végre vele szemben, ami pánikreakciót vált ki Washintonban, vagy ami a legkisebb indokot is adná Izraelnek arra, hogy áldozati szerepben tüntesse fel magát a világ közvéleménye előtt.

Hirdetés

Irán az Izrael felett aratott végső győzelemre játszik.
A végső győzelem pedig Palesztina hivatalos állami státuszának és ENSZ tagságának rögzítésével kezdődik, amely lehetőséget ad a nemzetközi joggal teljesen összhangban lévő kétállami kapcsolatok építésére egy de facto Hamász kormánnyal kötött katonai- és befektetési megállapodások mentén.

Merthogy a Hamász (átnevezve vagy a mostani nevén) mindenképpen a palesztin közhatalom gyakorlója lesz, amely teljes autoritást igényel majd az 1967-es határokon belül. Ez a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy a cionista telepes kolóniák palesztin joghatóság alá kerülnek, amely várhatóan tömeges elvándorlást vált majd ki ciszjordániai térségből a tel-avivi zónába, majd onnan tovább a biztonságos Európába és az Egyesült Államokba és Oroszországba. A távozó telepesek helyét pedig fokozatosan a környező országokból visszatérő palesztinok veszik majd át.

Forrás: Globális Kihívások

Hirdetés
Hirdetés