Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kuleba szerint sem okoz változást a fronton az új amerikai támogatás

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter dicsérte az amerikai szenátus döntését egy 61 milliárd dolláros finanszírozási csomag jóváhagyásáról, de figyelmeztetett, hogy ez nem lesz elég ahhoz, hogy a harctéren változást érjen el.

Hónapokig tartó huzavona után a republikánusok kedd este 79-18-as arányban engedtek a kormányzó demokratáknak, és támogatták a Fehér Ház segélyjavaslatát.

“Halleluja” – mondta Kuleba a The Guardiannek egy szerdai exkluzív interjúban, elárulva, hogy Kijev vallásos felhívást intézett az evangélikus republikánusokhoz.

Hirdetés

“Egyetlen csomag nem tudja megállítani az oroszokat” – tette hozzá. “Ami meg fogja állítani az oroszokat, az egész Ukrajna és minden partnere egységes frontja”.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint bármilyen fegyvereket és lőszert is küldjön végül az Egyesült Államok és szövetségesei Kijevnek, az nem fogja megváltoztatni a “dinamikát a frontvonalon”, ahol az orosz erők jelentős előretörést értek el az elmúlt hetekben.

Az egyetlen dolog, amit az új amerikai segítség eredményez, hogy még több ukrán fog meghalni – mondta Peszkov.

Hirdetés

Kuleba sürgette a Nyugatot, hogy fokozza a haditermelést, mert Ukrajna kifogyóban van a légvédelmi eszközökből, és Oroszországnak tíz az egyhez előnye van a tüzérségi lövedékek terén.

“Amikor látom, hogy Oroszország mit ért el a védelmi ipari bázisának kiépítésében a háború két éve alatt, és mit ért el a Nyugat, akkor azt gondolom, hogy valami nincs rendben a Nyugat részéről” – mondta Kuleba.

“A Nyugatnak rá kell jönnie, hogy a béke korszaka Európában vége”.

Hirdetés

Az ukrán külügyminiszter sürgette Kijev szövetségeseit, hogy “az ukránok iránti részvétnyilvánításról és együttérzésről, valamint a helyreállításban való segítségnyújtás ígéretéről térjenek át az életek elvesztésének és az ország pusztulásának megakadályozására” azáltal, hogy több fegyvert és lőszert adnak.

Míg Kuleba bizakodva nyilatkozott Kijev helyzetéről, a Financial Timesnak a hétvégén nyilatkozó ukrán katonák pesszimistábbnak tűntek. Az amerikai támogatás segíthet lelassítani az oroszokat, de megállítani nem fogja őket – mondta több tiszt a lapnak. Semmilyen nyugati fegyver és lőszer nem oldja meg Kijev emberhiányát – tették hozzá.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője eközben azzal érvelt, hogy az Egyesült Államok “ágyútölteléknek” használja az ukránokat, és abban reménykedik, hogy Kijevet a novemberi elnökválasztásig életben tartja. A végén – mondta – az USA egy “hangos és megalázó fiaskóval fog szembesülni, amely Vietnamhoz vagy Afganisztánhoz fog hasonlítani”.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés