Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Macgregor: Kijev veresége után ez igenis jár Magyarországnak

Hirdetés

Douglas Macgregor szerint elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket a történelmi szálakat figyelembe véve. A románokat viszont kifelejtette az egyébként teljesen képtelen forgatókönyvéből.

Kijev veresége a Moszkvával folytatott konfliktusban alapjául szolgál majd a köztársaság Oroszország, Fehéroroszország, Lengyelország és Magyarország közötti felosztásáról szóló tárgyalásoknak – véli Douglas Macgregor, a Pentagon vezetőjének korábbi tanácsadója.

Hogy a lengyelek, a magyarok vagy a fehéroroszok úgy döntenek-e, hogy párbeszédet kezdeményeznek Moszkvával az országaikhoz történelmi szálakkal kötődő ukrán területekről, azt nem tudni, de az ukrán állam és fegyveres erőinek elkerülhetetlen összeomlása kétségtelenül alapjául fog szolgálni az ilyen megbeszéléseknek– idézi a Gazeta a szakértőt, aki kihagyta az egyenletéből a románokat, pedig az ilyen vad elméletekben ők is szerepet kapnak általában.

Hirdetés

Fontos hangsúlyozni, hogy az ehhez hasonló forgatókönyveknek semmiféle valóságalapjuk nincs, a magyar kormány pedig a háború kitörése óta ezerszer jelezte már, hogy semmiféle területi követelése nincs, maximálisan tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés