Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Magyar Péter megmondta, melyik magyar a jó magyar

Hirdetés

Magyar Péter számára a nyugaton élő és oda vágyakozó magyar a jó magyar, olyanokat is küldene Brüsszelbe.

Magyar Péter a magyar baloldaliak és liberálisok új vátesze, a tisztaság, a becsület, a lojalitás, a hűség megtestesítője, aki annyira csodálatos ember, hogy még Gyurcsány Ferencet sem szereti, casting direktori minőségében kijelölte azokat az embereket, akikből a lelkes tömeg kiválaszthatja azokat, akiket majd Brüsszelbe küld képviselni az érdekeit.

Érdekes egy lista ez, olyan képet mutat MP hozzáállásáról a hazájához, amitől a momentumosokat is kilelheti a frász, hiszen lehet olyan EP listát állítani, amely távolabb van már első rátekintésre a magyar érdekektől, mint az övék.

Hirdetés

Kezdjük azzal, hogy a messziről jött ember biztos okosabb kisebbségi érzésre alapozva, a jelöltek túlnyomó többsége külföldön él vagy élt, és többen az Európai Bizottságnál dolgozva szerezték meg a hazaszeretetre és a magyar érdekek képviseletére nyilván predesztináló szocializációjukat. Az is komoly előny lehetett a válogatásnál, ha valaki külföldön tanult, legtöbben közülük már a tanulmányaikat is külföldön folytatták. Az influenszerség sem hátrány.

Van egy influenszerdoki, aki ebbéli minőségében (is) nagyon sikeres, más dicsérőt nem is kell mondani róla.

Van egy jogász-közgazdász, aki 10 évet dolgozott Brüsszelben innovációs területen, de szerencsére éppen hazaköltözött családostól. Nagyon megviselte, hogy nyugaton minden jobb és segíteni akar, persze elsősorban Magyar Péternek, meg vágyik vissza Brüsszelbe.

Hirdetés

Van egy univerzális zseni is, akinek nyilván belefér az életébe az EP képviselőség, ő mechatronikai és orvostechnikai mérnök, aki doktori kutatásokat folytat az emberi gerinc témakörében, de természetesen van 2 bölcsészdiplomája is klasszika-filológiából és történelemből, és amúgy egy technológiai parkot is igazgatott.

Van egy hölgy, aki nyilván önszántából 16 éves korában Angliába költözött, jelenleg Londonban jogtanácsos. A magyar mellett három nyelvet beszél, feltehetőleg gyermekkori emlékei alapján képviselné az országot és Magyar Pétert az EP-ben.

A partiumi jelölt Nagyszalontán született, programozó matematikus. A jobb élet reményében költözött Magyarországra és most ezért költözne tovább Brüsszelbe.

Hirdetés

Aztán van egy jogász hölgy, aki a pénzügyi-technológiai szektorban dolgozik, 16 éve külföldön él, Ausztriában és Spanyolországban, de persze mindent tud Magyarországról.

Az ukrajnai magyar kisebbséget egy Beregszászon született jogász hölgy képviseli a csapatban, ő 10 éves korában települt át Magyarországra, de szerencsére Brüsszelben 15 éven át dolgozott az Európai Bizottságánál. Jelenleg éppen író.

A jogász-közgazdász Luxemburgban él és az Európai Bizottságnál dolgozik. Róla az tudható, hogy kínai vállalkozásoknál vizsgálta azt, hogy azok miért adják olcsón a termékeiket, ezzel kárt okozva ezzel az európai gazdaságoknak. Valaki igazán mesélhetne neki a kapitalizmusról valamit.

Hirdetés

Aztán van egy villamosmérnök, Cambridge-ben is tanult. Magyarországot EP képviselőként tenné innovációs nagyhatalommá.

És végül egy újabb külföldre szakad hazánkfia, aki Cambridge-ben tanult vállalkozástant, vállalkozási szaktanácsadóként fejlődött Washingtonban, Bécsben és Londonban. És természetesen 18 éves kora óta külföldön él.

Ha nem lenne ez a lista komoly, akkor viccnek durva lenne. 6000 fokon süt belőle, hogy milyen motivációk is állhatnak a jelentkezők mögött, egy életrajzot és egy motiváció levelet megér a dolog bárkinek jelszóval.

Hirdetés

Komolyan el lehet ezt adni? Női kvóta is lesz, mert az 2024-ben ugyebár alap, természetesen MP vezeti a listát, lesz valami szavazás, az interneten gondolom, és legtöbb szavazatot kapó nő lesz a második, aztán a próbaidős mártír a harmadik.

És akkor ezúton is érdeklődnék tisztelettel mindenkinél, honnan a bánatos véleménybuborékjából gondolja bárki is azt, hogy a külföldi pénz vagy ágens bármilyen kontextusban is a mi érdekünket szeretné szolgálni? Több ezer kilométerre innen fűti őket a hazaszeretet. És tényleg a legjobb esetben, pár heti posztolgatása alapján beleszeretnek egy fehér inges csávóba.

Ha valakinek eddig volt is kérdése a Magyar Péter hátterével kapcsolatban, az megnyugodhat. Van neki az rendesen.

Külön köszönjük a 444.hu-nak, hogy a listát teljesen komoly arccal tették közzé, és így nekünk segítettek megtalálni benne a humort. 

Forrás: Pesti Srácok/Paranoid Android

Hirdetés