Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Már területeket adatnának fel Ukrajnával a tengerentúlon?

Hirdetés

Ukrajna tovább harcolhat Oroszország ellen – de a kívánt „győzelem” lehet, hogy elérhetetlen – ezzel a címmel közölt cikket a CNBC pénteken, amit itthon az Index.hu szemlézett. Ebben kifejtették, hogy Kijev most kapott egy újabb, 61 milliárd dolláros támogatást, ami rövid távon sokat segíthet, hosszú távon azonban egyre kevesebb elemző hisz abban a győzelemben, amelyet Ukrajna el akar érni.

– Bár az Egyesült Államok megújított katonai támogatásával valószínűleg el fogják kerülni az esetleges katonai vereséget 2024-ben, az elmúlt hónapok világosan megmutatták, milyen veszélyeket rejt Kijev (túlzott) függősége az amerikai katonai segélyektől – idézte a lap Andrius Tursát, a Teneo tanácsadó cég közép- és kelet-európai ügyekben járatos szakértőjét.

Hozzátette: Kijev és szövetségesei között sincs közös elképzelés arról, hogy mit jelent az ukrán „győzelem”, és milyen lépésekre és forrásokra lenne szükség ennek eléréséhez.

Hirdetés

– Hivatalosan Kijev továbbra is azt tűzi ki célul, hogy felszabadítsa a 2014 óta megszállt összes területet, de kevesen tartják ezt reálisnak rövid és középtávon – mondta Tursa, aki azt is megjegyezte, hogy szerinte az idei év későbbi felében napirendre kerülhetnek egyéb rendezési elképzelések is, miután „folyamatosan nő az ukrán népességben azok aránya, akik hajlandóak lennének megfontolni a területi engedményeket az ellenségeskedés beszüntetése, a béke fejében”.

Olekszandr Musijenko kijevi katonai szakértő, a Katonai és Jogi Tanulmányok Központjának vezetője azonban azt hangsúlyozta, hogy az újabb amerikai támogatás után az ukrán vezetésnek nincs szándékában a háború olyan lezárásáról tárgyalni, amely nem egy győzelemmel történik, de őszinteségre van szükség mind az ukrán néppel, mind a nyugatiakkal szemben.

Szerinte elképzelhető, hogy a következő hónapokban délen, a herszoni és zaporizzsjai régiókban talán vissza lehet szorítani az oroszokat. Ez esetben erőegyensúly jönne létre a felek közt, ami egy törékeny, de tartós fegyverszünethez vezethetne.

Hirdetés

– Az ukránoknak nem lesz annyi erejük, hogy a nemzetközileg elismert határokig felszabadítsák a régi területeket, az oroszoknak pedig nem lesz annyi erejük, hogy újabb területeket foglaljanak el – mondta, hozzátéve: Ukrajna soha nem fogja a megszállt területeket Oroszországhoz tartozónak elismerni, de a tűzszünet időt adna az országnak, amely így megőrizhetné a függetlenségét, szuverenitását is.

Na, úgy hiszem, Oroszország éppen azért harcol, hogy a Zelenszkij-kurzus ne maradhasson hatalmon, és ne őrizhesse meg uralmát. Amíg ugyanis a globalisták által irányított színészelnök regnál a maradék Ukrajna felett, addig az oroszok érdekei nincsenek biztonságban.

S hogy az oroszok kifáradtak volna? A gazdaság erősödik, újabb mozgósítási hullámra még mindig nem volt szükség… Jobb, ha Ukrajna és a mögötte álló Nyugat belenyugszik Moszkva lassan eljövő, de úgy hiszem, elkerülhetetlen győzelmébe…

Hirdetés

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés