Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev: az orosz vagyon elkobzására adott válaszunk fájdalmas lesz

Hirdetés

Moszkva válasza az orosz vagyonok elkobzását előíró amerikai jogszabályra fájdalmas lesz – közölte Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Nyilvánvaló, hogy nem leszünk képesek teljesen szimmetrikus választ adni erre az állami bunkóságra, hogy szégyentelenül ellopják értékeinket. Az ok világos – nem rendelkezünk jelentős mennyiségű amerikai állami tulajdonnal, beleértve a pénzt, jogokat és egyéb amerikai vagyontárgyakat – írta a Telegram-csatornáján volt orosz elnök..

“Csak aszimmetrikus válasz lehetséges. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé fog fájni” – közölte.

Hirdetés

Medvegyev azt javasolta, hogy fogadjanak el olyan törvényt, amely lehetővé teszi Oroszország számára, hogy elkobozhassa a barátságtalan országok állampolgárainak vagyonát.

Szerinte az orosz törvényhozásnak “nemcsak a külföldi állampolgárok jogainak korlátozásáról, hanem ténylegesen a jogaik megszüntetéséről kellene rendelkeznie, hogy lehetővé váljon a barátságtalan országok jogalanyainak vagyonának kényszerített lefoglalása és az orosz kormánynak, jogalanyoknak és magánszemélyeknek való átadása” – pontosított Medvegyev.

“Ehhez az orosz polgári törvénykönyv bizonyos módosításaira lesz szükség” – tette hozzá.

Hirdetés

Az Európai Unió, Kanada, az Egyesült Államok és Japán 300 milliárd dollárnyi orosz vagyont zároltatott, miután Moszkva elindította különleges hadműveletét Ukrajnában. Mintegy 5-6 milliárd dollárnyi befagyasztott orosz vagyon amerikai bankokban van.

Április 24-én az amerikai szenátus elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtandó katonai segélyről szóló törvénycsomagot. Az egyik törvényjavaslat felhatalmazza Washingtont arra, hogy elkobozza az orosz vagyont és Ukrajna finanszírozására használja fel.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés