Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Nagyon rossz hírt közölt az ukrán hadsereg parancsnoka

Hirdetés

Jelentősen romlott a katonai helyzet a keleti fronton a több mint két éve orosz támadás alatt álló Ukrajnában – közölte szombaton Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg parancsnoka.

A parancsnok szerint a negatív fejlemények elsősorban annak tudhatók be, hogy a Donyeck megyei Csasziv Jar felé előrenyomuló orosz hadsereg a március közepén tartott oroszországi elnökválasztás után jelentősen fokozta támadó hadműveleteit. Az orosz hadsereg ukrán állásokat támad Liman, Bahmut és Pokrovszk térségében rohamcsapatokkal, páncélozott járművek támogatásával – írta Szirszkij a Telegram üzenetküldő alkalmazásban. Szerinte ezt a meleg és száraz idő tette lehetővé, amelynek révén a nyílt területek megközelíthetővé váltak a tankok számára.

Csasziv Jar nem egészen 30 kilométerre délre fekszik Kramatorszktól, a megye ukrán kézen lévő területének legnagyobb városától, és az ukrán hadsereg számára fontos vasúti és logisztikai csomópont.

Hirdetés

Kijev szerint a város már “állandó tűz alatt van”.

Közleményében Szirszkij azt is leszögezte, hogy a “leginkább problémás” övezeteket már megerősítették, egyebek mellett légvédelmi eszközökkel.

Hozzátette, hogy ismét felmerül “az ellenség műszaki fölényének kérdése a fejlett technikát képviselő fegyverek terén.”

Hirdetés

Nem így fogunk legyőzni egy nálunk nagyobb ellenséget

– szögezte le az ukrán parancsnok, aki szerint az ukrán katonaság kiképzését is javítani kell.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés