Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Peszkov a front ukrán oldaláról beszélt egy inrerjúban

Hirdetés

Az ukrán oldalon a frontokon egyre nő a pánik, és Oroszország számára az a fontos, hogy támogassa ezt a folyamatot – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő egy minapi interjúban.

Peszkov megjegyezte, hogy “régi ismerősök, barátok és rokonai” harcolnak a fronton, egyesek szabadságra jönnek, és ezekről a tapasztalatokról számolnak be neki, amikor telefonon beszélgetnek.

“Ezek az információk közvetlenül, első kézből származnak. A túloldalon egyre nagyobb a pánik. Nagyon fontos számunkra, hogy ezt a lendületet továbbra is fenntartsuk. Nagyon fontos, hogy ne álljunk meg, és haladjunk tovább a céljaink megvalósításának útján” – tette hozzá Peszkov.

Hirdetés

Korábban Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő azt mondta, hogy miután Vlagyimir Zelenszkijnek az ukrajnai mozgósítás szigorításáról szóló törvényt aláírta, az ország állampolgárai megrohamozták a külföldi nagykövetségeket, hogy megújítsák útleveleiket, hogy ne kelljen hazatérniük.

Erhard Bühler a Bundeswehr nyugalmazott tábornoka annak a véleményének adott hangot, hogy a nyugati országok szárazföldi csapatainak Ukrajnába való vezénylése nem változtatná meg a helyzetet az AFU javára, viszont súlyosbítaná a helyzetet.

NIF

Hirdetés
Hirdetés