Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Hírek

Zelenszkij úr, nyugodjon meg, azonnal meg fogjuk semmisíteni az orosz rakétákat, amint harmadik országon keresztül támadják Önöket!

Hirdetés

„Oroszország e heti gyilkos csapásai után ukrán tisztviselők a Nyugat támogatását kérték számon; szerintük e tekintetben kettős mérce tapasztalható Izrael javára” – írja a Washington Post elemzője. Pedig nem, az ukránok tévednek: az összes orosz rakétát és drónt le fogják szedni a britek és az amerikaiak, amint Szaúd-Arábián, Irakon és Jordánián keresztül szeretnének csapást mérni Ukrajnára. Geopolitikai gyógypedagógia következik.

Ha valami iszonyúan irritál, az az önfeledt hülyének nézésünk a globalista-ukrajnaista vonal részéről. Tényleg képesek habzó szájjal előadni, hogy bezzeg a zsidók seggét megmentette a NATO, náluk meg a féltökű Putyin folyamatosan rakétázhatja a játszótereket és a sarki boltokat, elvégre mi másra is pazarolhatná a mosógépek hiányában nem gyártott precíziós fegyvereit, mint műveleti és hadászati szempontból egyaránt értéktelen civil célpontok ellen.

Nos, tegyük tisztába a dolgokat! Izrael védekezését nem a NATO, hanem a környéken állomásozó, az eszkalációt és regionális háború kitörését minimalizálni akaró franciák, britek és amerikaiak segítették. Az ukrán tisztségviselők hőbörgésével szemben részben pont azért, hogy maradjon képességük és fegyverzetük Ukrajna támogatására, mert ha Izrael és Irán egymásnak megy, ha lángba borul a Közel-Kelet, akkor Zelenszkij mehetne felfrissíteni az állítólag megkopott orosztudását. Ha valaki egyértelmű haszonélvezője volt a nyugati koalíció beavatkozásának, az Izrael mellett bizony Ukrajna.

Hirdetés

A másik igen fontos tényállás, hogy az iráni támadás idejében Izrael légterében pontosan nulla darab amerikai gép tartózkodott, a franciák és britek pedig hasonló mennyiségű géppel képviselték magukat. Vagyis nem Izrael felett, Izrael légterében segítették Izrael védekezését, hanem a két régi szövetséges és barát, Jordánia és Szaúd-Arábia légterében, illetve a nem olyan régen baráttá és szövetségessé pofozott Irak légterében. Meg nyilván a Perzsa-öböl felett. Vagyis sem Irán, sem Izrael légterébe nem léptek be azok a vadászgépek és egyéb légvédelmi eszközök, amelyek segítettek semlegesíteni az iráni drónokat és ballisztikus rakétákat.

Az ukrán vádakkal szemben a „Nyugat” pont úgy viselkedik Ukrajnával, ahogy Izraellel.

Amennyiben nemzetközi vizek felett, esetleg az USA-val szövetséges államok légterében közlekednének orosz fegyverek, akkor bizony felszállnának azok a vadászgépek, amelyek Izrael védekezését is segítették. Ha meg a erős hanggal és harci kedvvel felszerelkezett, de vadászgépekkel nem rendelkező balti államok felett szállnának a drónok és cirkálórakéták, akkor bizony magyar felségjelzésű Gripenek szednék le az égboltról azokat a ruszki cuccokat. És ez így rendben is lenne.

Hirdetés

De míg Irán és Izrael nem szomszédos államok, sőt, több mint ezer kilométerre fekszenek egymástól, addig Ukrajnának és Oroszországnak közös határa van. Amíg azon keresztül lőnek egymásra, harmadik felet, pláne az USA-val szövetséges állam légterét nem használják, addig nekünk semmi dolgunk vele. És maradjon is ez így, mert semmi kedvem beleszippatani valamelyik reggel egy üdítően friss gombafelhőbe.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés