Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A britek engedélyezték Ukrajnának orosz területen lévő célpontok támadását

Hirdetés

A The Washington Post cikke szerint David Cameron brit külügyminiszter tájékoztatása alapján a szigetország engedélyezte Ukrajnának, hogy az általa biztosított új, hárommilliárd dolláros segélycsomagban megtalálható fegyverekkel orosz területen lévő célpontokat támadjon.

A külügyminiszter bejelentése óriási fordulatot jelent Nagy-Britannia háborúhoz való hozzáállásában. Tény és való, hogy Ukrajna egyik legnagyobb támogatója volt London a háború kezdete óta, azonban ilyen veszélyes vizekre korábban nem eveztek.

A cikkben arra is felhívták a figyelmet, hogy Cameron bejelentése azért is érdekes, mert Ukrajna nyugati támogatói, élen az Egyesült Államok, eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországban megtalálható célpontok ellen használjanak, mert nem akarnak eszkalációt, magyarul a háború tovább terjedését.

Hirdetés

A cikkben arra is felhívták a figyelmet, hogy a korábbi tiltásokat Zelenszkijjék azért már többször megszegték, ugyanis Ukrajna saját fegyverrendszereit nem egyszer használta föl arra, hogy kritikus infrastruktúrát támadjon keleti szomszédja területén belül.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés