Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A németek szerint Magyarország és Kína csak őket akarta provokálni

Hirdetés

A Die Tageszeitung publicistája szerint szándékosan május 8-ra időzítették Hszi Csin-ping budapesti landolását – korábban az amerikaiak is megpróbáltak belemagyarázni valamiféle rosszindulatot a kínai elnök érkezésének időpontjába.

Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása során semmit nem bíznak a véletlenre, a dátumot is jól megválasztották – áll a Die Tageszeitung nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikkben. Erich Rathfelder szerint jelzésértékű, hogy éppen május 8-án landolt Budapesten, ami a Nyugat számára a fasizmus feletti győzelem szimbóluma.

A németeknek való odaszúrás valószínűleg csak a kínai elnököt és a feltörekvő diktátorokat, Orbán Viktort és Aleksandar Vucsicsot szórakoztatja

Hirdetés

– állítja a szerző, aki szerint a magyar és a szerb kormányfő azért sikeresek, mert a liberális demokráciák kompromisszumot akarnak kötni velük, ahelyett, hogy könyörtelenül harcolnának.

Nem a németek az elsők, akik mindenáron megpróbálnak valamiféle provokációt belemagyarázni Hszi Csin-ping útjába: az Egyesült Államok nyugat-balkáni megbízottja szerint például „szerencsétlen és szándékos” volt a szerbiai látogatás időzítése a NATO-bombázás 25. évfordulójára.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés