Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukrán hadsereg katonáinak átlagéletkora 43 év – Ukrajna életkora 33 év

Hirdetés

🇺🇦 Többször éri az a vád az ukrán lakosságot, hogy gyáva, mivel sokan a front helyett az országból való menekülést, a hátországban bujkálást vagy a bürokraták lefizetését választották. Ezek a vádak általában azoktól az ukrándrukkerektől jönnek, akik nemhogy ők maguk nem lépnek be az Ukrán Hadseregbe önkéntesnek (a Facebookon hisztizni azért biztonságosabb), hanem még itthon is ellógták a sorkatonai szolgálatot.

A vád egy normális ország esetén még akár jogos is lehetne. Csak Ukrajna soha nem volt az. Kezdjük ott, hogy maga az ország, amit magukénak kéne érezniük, még csak nem is létezett a jelenlegi lakosság nagy részének születésekor. És miután létrejött, akkor sem tett semmit, hogy bárki is megszeresse. Hiába vannak nagyon jó természeti adottságai (elsőrangú termőföld, szén- és vasérc tartalékok, turizmus és kereskedelem szempontjából is kiváló, hosszú tengerpart), a politikai vezetőik ebből Európa legkorruptabb szegényházát hozták létre. ÉS még az sem vigasztalhatta az embert, hogy legalább mindenki egyformán nyomorog, mert mellettük az elit még svájci szinten is kirívó luxusban szórta a pénzt. Mindehhez körítésként pedig a fejükre öntöttek egy soviniszta ideológiát, aminek szellemében a lakosság nagy részénél még azt is ellehetetlenítették, hogy az anyanyelvén intézhesse az ügyeit. Kulturálisan meg elvették tőle az olyan nagyságokat, mint Tolsztoj vagy Dosztojevszkij, hogy harmadrangú Leszja Ukrainkákkal helyettesítsék őket.

Mintha 1991-ben Magyarországon nemcsak rendszert váltottak volna, hanem szétesett volna az ország. A megyéd kapott volna egy sosem volt függetlenséget, de sokra nem ment volna vele. Aztán 2014-ben a Momentum egy CIA által pénzelt puccsal átvette volna a hatalmat a demokratikusan megalakult kormánytól, ránk zúdítaná a „nyugati értékeket”, kidobná Aranyt és Gárdonyit, és a helyükre tenne valami megyei könyvtárost, és arra kényszerítene, hogy sosem hallott (nagyrészt a szlovákból átvett) tájszavakat használjunk. Majd most arra akarnának rábírni minket, hogy harcoljunk a maradék Magyarország ellen. Hát egy klasszikust idézve: „Lószart mama”!

Hirdetés

Forrás: Gerilla

Hirdetés

Hirdetés