Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Dobrev Klára megfosztási eljárást kezdeményez Sulyok Tamás ellen

Hirdetés

A bolgár tehén ki akarja kényszeríteni az államfő lemondatását.

Dobrev Klára megfosztási eljárást kezdeményez Sulyok Tamás ellen.

A DK EP-listavezetője továbbra is azt állítja, hogy a magyar földet külföldieknek játszotta ki a köztársasági elnök, aki ezért nem fejezheti ki a magyar nemzet egységét, és nem lehet hazánk legfőbb közjogi méltósága.

Hirdetés

Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján Dobrev Klára arról beszélt, hogy az ügyben több kezdeményezése volt az elmúlt napokban: minden bizonyítékot átadott az ügyészségnek, büntetőfeljelentést tett, törvénymódosítást kezdeményezett, hogy bukott államfő ne kaphasson élete végéig több milliós juttatásokat.

Legújabb kezdeményezése, hogy az Országgyűlés indítson megfosztási eljárást Sulyok Tamás köztársasági elnök ellen, mondja ki, távoznia kell az államfői tisztségből.

Kérte a DK-MSZP-Párbeszéd- Zöldek képviselőit, hogy a többi demokratikus ellenzéki párttal együtt indítsák el a folyamatot. Az eljárás kezdeményezéséhez elég a képviselők egyötödének aláírása, a döntéshez azonban már kétharmados többség kell, az Alaptörvény szerint pedig a végső szót az Alkotmánybíróság mondaná ki.

Hirdetés

A köztársasági elnök a tisztségétől egyébként valóban megfosztható, de csak akkor, ha megsérti az Alaptörvényt, bűncselekményt követ el, vagy tisztsége gyakorlása közben törvénysértést követ el. Az Alaptörvény mindhárom esetben feltételül szabja, hogy a jogsértés szándékos legyen.

VH

Hirdetés
Hirdetés