Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ez lehet Németország nem túl fényes jövője?

Hirdetés

Kalifátus létrehozását is követelték szombaton azon a hamburgi tüntetésen, amelyen ezren vettek részt. Olaf Scholz német kancellár szerint „következményekkel” kell számolni.

Több mint ezer ember tüntetett Hamburgban szombaton, egyesek a saría bevezetését és a kalifátus létrehozását követelő plakátokat tartottak a kezükben – írja az Euronews.

Hirdetés

A tüntetés a Muszlim Interaktív csoporthoz köthető, amelyet a német belföldi hírszerző szolgálatok szélsőséges szervezetnek minősítenek.

Olaf Scholz kancellár a montenegrói miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: „Teljesen világos, hogy minden iszlamista tevékenységgel szemben fel kell lépni.” Hozzátette, hogy minden bűncselekmény ügyében nyomoznak.

Nancy Faeser német belügyminiszter az X-en azt írta, hogy

Hirdetés

aki kalifátust akar, az rossz helyen jár Németországban”.

A tiltakozásra apropója az, hogy a német kormányt bírálatok érik amiatt, hogy úgymond nem védi megfelelően a muszlimokat a diszkriminációtól: a Human Rights Watch szerint Németországban nincs használható definíció a muszlimellenes rasszizmusra.

„A német kormány mulasztásai azzal kezdődnek, hogy nem érti, hogy a muszlimok rasszizmust tapasztalnak, és nem egyszerűen hitből fakadó ellenségeskedést” – mondta Almaz Teffera, a civil szervezet kutatója.

Hirdetés

2023 szeptember végéig a kormány előzetes gyűlöletbűncselekmény-statisztikája 686 „iszlámellenes” bűncselekményt számolt össze, ami meghaladja a 2022-es év egészében regisztrált 610-et.

A Muszlim Interaktív vezetője, Joe Adade Boateng szerint Németországnak szüksége van egy „igaz kalifátusra”. A csoport korábban szervezett már 3500 fős tüntetést is. A TikTokon 24 ezer követője van – írja a New York Post.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés