Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Keményen figyelmeztették Macront, amit csinál, annak nem lesz jó vége

Hirdetés

Macronék szerint viszont addig kell támogatni az ukránokat, ameddig csak lehet.

Emmanuel Macron listavezetője, Valérie Hayer gyakorlatilag kiszervezné a migrációt Közép-Európába. A politikus effektíve Magyarországra küldené a migránsokat, mivel már elege van abból, hogy „mindig, szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket”. 

Valérie Hayer, az Emmanuel Macron fémjelezte Reneszánsz párt EP-listavezetője a 2,5 órás vitában Jordan Bardella, a jobboldali Nemzeti Összefogás listavezetőjével szemben az ukrajnai háború kapcsán is értekezett egy sort. Jordan Bardella kemény kritikát intézett a baloldali jelölthöz – és Macronhoz is, miután az nemrég ismételten az Ukrajnába küldendő francia csapatokra tett utalást –,

Hirdetés

óva intett a Macron-féle „veszélyes álláspontoktól”, amelyek „az eszkaláció nagy kockázatát jelentik” Európa számára.

Valérie Hayer erre válaszul kerek-perec leszögezte, „az ukránok biztonsága a mi biztonságunk”, és ki kell építeni a védelmünket egy olyan világgal szemben, amely „változóban van”, s közös európai védelem kell. Jordan Bardella Európa kapcsán kijelentette, hogy „ellenzi a bővítés minden formáját”, az ukránok és a törökök csatlakozását is.

A „macronista” jelölt erre megjegyezte, hogy csupán az európai költségvetés teljes újragondolásával „fogjuk” integrálni Ukrajnát – de azért Törökországnak ő is „gátat szabna”.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés