Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kettészakadt a NATO: az egyik fele katonákat küldene Ukrajnába, a másik fele nem

Hirdetés

Macron továbbra is a katonák küldését szajkózza, de szerencsére még vannak európai háborút ellenző hangok.

Olaszország nem küld katonákat Ukrajnába – szögezte le Antonio Tajani külügyminiszter újságírói kérdésre válaszolva Reggio Calabriában. Tajani Emmanuel Macron francia elnök kijelentésére reagált, aki korábban egy lapinterjúban azt mondta, hogy

a NATO-nak szárazföldi csapatokat kellene küldenie, ha az oroszok áttörik az ukrán védelmi vonalakat és Kijev segítséget kér a Nyugattól.

Hirdetés

„Mindig is hangoztattuk, hogy nem állunk háborúban Oroszországgal, és ezért nem küldünk olasz katonákat Ukrajnába harcolni” – hangsúlyozta Tajani külügyminiszter, miniszterelnök-helyettes, a jobbközép Forza Italia (FI) párt vezetője Reggio Calabria tartományban, újságírói kérdésre válaszolva.

Leszögezte, „megvédjük Ukrajna jogát, hogy független állam legyen. De nem állunk, ismétlem, nem állunk háborúban Oroszországgal”. Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, a Liga párt elnöke az X-en azt írta: Soha egyetlen olasz katona se haljon meg Macron nevében!

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov kommentálta David Cameron brit külügyminiszter szavait, aki annak lehetőségéről beszélt, hogy brit fegyverekkel csapást mérjenek Oroszországra. „Ez az ukrajnai konfliktus körüli feszültség közvetlen eszkalálódása, ami potenciálisan veszélyt jelenthet az európai biztonságra, az európai biztonság teljes architektúrájára” – mondta Peszkov.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés