Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Legalizálná a füvezést Biden, mutatjuk miért..

Hirdetés

Olyan erős kampánytéma lehet idén a marihuána, mint négy éve az abortusz volt. Biden a fiatalok erős támogatásával nyert négy évvel ezelőtt, most azonban alulteljesít Trumphoz képest ezekben a korcsoportokban.

Biden mindent megpróbál, hogy visszanyerje megtépázott népszerűségét a fiatal választók körében. Az elnök Izrael támogatása miatt veszít fiatal szavazókat, miközben az amerikai egyetemeken palesztinbarát tüntetések zajlanak. A legújabb ötlete, hogy a marihuanát a kevésbé veszélyes kábítószerek közé minősítsék át.

Szintén a fiatal szavazók megnyerését szolgálta a diákhitel-tartozások egy részének elengedése és az éghajlati szabályok szigorítására irányuló erőfeszítései, melynek során tervezett LNG-létesítményeket is beáldozott.

Hirdetés

A társadalmi kérdések nagy hatást gyakorolnak a választási eredményekre – mondta John Anzalone demokrata közvélemény-kutató, aki 2020-ban Biden szakértője volt. Hozzátéve: ezt láthattuk az abortusz esetében 2020-ban, s ez várható 2024-ben is.

Szerinte népszavazásként értelmezik a marihuána legalizálását olyan államokban, mint például Florida. És ez nagy hatással lesz az emberekre.

Biden a fiatalok erős támogatásával nyert négy évvel ezelőtt, most azonban alulteljesít Trumphoz képest ezekben a korcsoportokban.

Hirdetés

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a marihuána legalizálásának támogatottsága, bár az amerikaiak körében összességében erős, különösen magas a fiatal felnőttek körében.

A Gallup októberi felmérése szerint az amerikaiak 70 százaléka gondolja úgy, hogy a marihuána használatának legálisnak kell lennie, ami rekord a felmérések történetében. A támogatás különösen erős volt a 35 év alatti felnőttek körében, ahol 79 százalék támogatta a marihuána használatának legalizálását.

Hasonlóképpen, a 30 év alatti felnőttek mintegy 71 százaléka azt mondta a Pew Research januári felmérésében, hogy a marihuánának legálisnak kell lennie mind rekreációs, mind orvosi célokra, ami lényegesen magasabb, mint az összes felnőtt válaszadó 57 százalékos aránya.

Hirdetés

Biden 2022-ben kegyelmet adott több ezer embernek, akiket a szövetségi törvény alapján marihuána birtoklásáért ítéltek el, s felszólította a szabályozókat, hogy vizsgálják felül, hogy a kábítószert át kell-e sorolni, mondván, hogy „nincs értelme”, hogy a kormány szigorúbban ellenőrzi a kannabiszt, mint a kokaint vagy a fentanilt.

Forrás: vg.hu

Hirdetés

Hirdetés