Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Merényletet követtek el Robert Fico szlovák kormányfő ellen – videó

Hirdetés

Meglőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt szerdán. A politikusra több lövést adtak le, amikor egy kormányülés után kiment a közönség elé.

A lövöldözés Kézdivásárhelyen történt, amikor Fico a kormányépület előtt kezet fogott az őt köszöntőkkel. Négy lövés dördült el – jelentette a szlovák TA3 híradó, az egyik a miniszterelnököt találta el.

Fico összeesett, és biztonsági emberei egy autóhoz vitték – közölte a csatorna. Egy közeli kórházba szállították, állapota egyelőre tisztázatlan.

Hirdetés

A szlovák belügyminisztérium megerősítette, hogy Fico volt a támadás célpontja.

A gyanúsítottat a rendőrök lefogták és letartóztatták – jelentette a Dennik N szlovák lap. A videofelvételeken állítólag az látható, amint a rendőrök a lövöldözés után a földre teperik a támadót.

Hirdetés

Zuzana Caputova köztársasági elnök elítélte a Fico elleni „brutális és támadást, és „sok erőt kívánt a miniszterelnöknek ebben a kritikus pillanatban”.

Fico 2023 októberében lépett hivatalba, miután 2006 és 2010, illetve 2012 és 2018 között két alkalommal is miniszterelnök volt. Fico azonnal leállította az előző kormány Ukrajnának nyújtott katonai segélyezési politikáját, és tárgyalásos rendezést sürgetett Moszkva és Kijev között. A konfliktussal kapcsolatos semleges álláspontja miatt összeütközésbe került Brüsszellel és olyan nyugatbarát szlovákiai személyiségekkel, mint éppen Caputova.

Hirdetés

A biztonsági emberek leteperik a merénylőt / Fotó: hlavnespravy.sk

Hirdetés

Közvetlenül a lövöldözés pillanatai után / Fotó: hlavnespravy.sk

NIF

Újabb videó került elő a Ficó merényletről

Hirdetés

Így mocskolódnak a Telex és a 444 olvasói a Ficó merénylet kapcsán

Hirdetés