Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin a világháborúról: Oroszország készen áll

Hirdetés

A győzelem napját ünnepli Oroszország. Az évforduló tiszteletére Moszkvában tartanak nagyszabású katonai parádét, ahol beszédében Vlagyimir Putyin új világrendet említve azt hangsúlyozta, Moszkva mindent megtesz, hogy megakadályozza a globális összecsapást.

A hagyományokhoz hűen nagyszabású katonai parádéval emlékezik meg Oroszország a II. világháború végének 79. évfordulójáról.

Az ünnepségen Kirill moszkvai pátriárka mellett több külföldi állam- és kormányfő is részt vesz, köztük Aljakszandr Lukasenka belarusz, Savkat Mirzijojev üzbég és Kaszim-Jomart Tokajev kazah elnök. A felvonulás után a külföldi vezetők részt vesznek az ismeretlen katona sírjánál tartott koszorúzáson, majd a Kremlben fogadást tartanak a tiszteletükre – írja az RTVI orosz hírportál.

Hirdetés

A parédé kezdetén Szergej Sojgu védelmi miniszter hadnemenként köszöntötte az orosz fegyveres erők résztvevőit, majd jelentést tett Vlagyimir Putyinnak.

Oroszország elnöke beszéde kezdetén a jelenlévő veteránokat és katonákat köszöntötte, majd gratulált az oroszoknak a győzelem napján.

Ma azt látjuk, hogy a Nyugat hogyan próbálja eltörölni az igazságot a háborúról, mondta Putyin.

Oroszország mindent megtesz, hogy megakadályozza a globális összecsapást, de nem engedjük, hogy fenyegessenek minket – mondta Putyin.

Hirdetés

Stratégiai erőink mindig készenlétben állnak – tette hozzá az elnök.

A második világháborút megpróbálják elferdíteni, vannak, akik hazugságokra építik a gyarmati politikát. A történelem megcsúfolása, a nácizmus igazolása a nyugati elitek általános politikájának része – folytatta.

Oroszország tiszteletben tartja mindazok bátorságát, akik a nácizmus ellen harcoltak – mondta Vlagyimir Putyin.

Hirdetés

Az orosz elnök úgy fogalmazott: elutasítjuk bármely állam vagy szövetség kizárólagossági igényét, tudjuk, hová vezet az ilyen ambíciók túlzása.

Ma Oroszország sorsa mindannyiunktól függ – mondta Putyin.

Oroszország nehéz, mérföldkőnek számító időszakon megy keresztül, mindannyiunkon múlik az anyaország sorsa és jövője – jelentette ki.

Hirdetés

Az orosz elnök a különleges művelet hőseiről is beszélt, „egész Oroszország veletek van”, mondta Putyin, majd egyperces néma csendet kért az áldozatokra emlékezve.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés