Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Többen meghaltak egy ukrán dróntámadásban az oroszországi Belgorod megyében

Hirdetés

Egy ukrán dróntámadás az oroszországi Belgorod régióban hét ember életét oltotta ki és több tucatnyi embert, köztük gyerekeket sebesített meg – közölték a helyi hatóságok.

A csapás célpontja két kisbusz volt, amelyek munkásokat szállítottak egy helyi vállalkozáshoz, valamint egy másik autó. A támadás a régió délnyugati részén, az ukrán határ közelében fekvő Berjozovka falu közelében történt – áll a helyi hatóságok hétfő reggeli közleményében.

Hirdetés

A régió operatív parancsnoksága szerint a támadás célpontjai egy helyi sertéstenyésztő gazdaság alkalmazottait szállító járművek voltak.

“Sajnos a robbanás következtében hat ember a helyszínen belehalt sérüléseibe” – közölte Vljacseszlav Gladkov, a helyi hatóság képviselője, aki részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak és szeretteinek.

Míg az első jelentések szerint legalább 35 ember sérült meg, az orosz egészségügyi minisztérium később 40 sérültről, köztük három gyermekről számolt be. Egy ember súlyos állapotban van, mások repeszsérüléseket szenvedtek, és kórházban kezelik őket.

Hirdetés

Az Agro Belogorye konglomerátum, a célba vett járművek tulajdonosa később arról számolt be, hogy a halálos áldozatok száma hétre emelkedett.

Az orosz határ menti térségeket szinte naponta érik ukrán drón- és tüzérségi csapások, amelyek közül sok civileket és a kritikus infrastruktúrát célozza, több áldozatot is követelve. Pénteken két ember sérült meg, amikor szintán egy ukrán dróntámadás talált el egy személyszállító buszt Belgorod régióban.

NIF

Hirdetés
Hirdetés